KMTSO Yönetimi ile gazeteciler arasında ilginç diyalog!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Anadolu’da sanayileşmenin en iyi örneklerinden biri olduğunu söyledi.

KMTSO Yönetimi ile gazeteciler arasında ilginç diyalog!

KMTSO Yönetimi ile gazeteciler arasında ilginç diyalog!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Anadolu’da sanayileşmenin en iyi örneklerinden biri olduğunu söyledi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 11:45

Zabun, “Kahramanmaraş, 17 milyar liralık ekonomisiyle 150 bin kişiye iş ve aş sağlamaktadır. 2017 yılında ihracatımız yüzde 11,5 artmış, 950 milyon dolara ulaşmıştır.” dedi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi. İlginç diyalogların yaşandığı programda basın mensuplarının gazeteciler gününü kutlayarak mesleğin önemine değinen Zabun, şehrin ekonomik verileriyle ilgili bilgiler paylaştı. Gazeteciler ise yönettikleri sorularla KMTSO yönetimini terletti.

“SİZLERİ MESAİ ARKADAŞI GÖRÜYORUM”

Gazetecileri mesai arkadaşı olarak gördüğünü belirten Zabun; “Biz aslında yılın her günü sizlerle birlikte çalışıyoruz. Topluca buluşama sakta, bir vesile ile görüşüyor şehrimiz için önemli meselelerde hep beraber çözüm ardağımız mesailerimiz oluyor. Ben bu yüzden sizleri birere mesai arkadaşı olarak tanımlıyorum. Bu duygularla çalışan gazeteciler günü dolayısıyla basın emekçilerimize tebrik ediyorum. Vatansever ve ilkeli basın çalışanlarımızın zorlu çalışma hayatlarında Allah yardımcıları olsun diyorum.” diye konuştu.

HAİN DARBE GİRŞİMİNDE GAZETECİLERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Günümüzde tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışının her zamankinde daha önemli bir hal aldığını aktaran Zabun, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimiyle gazetecilik mesleğinin öneminin daha iyi anlaşıldığına işaret etti.

Zabun şöyle konuştu; “Günümüzde ilkeli, tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemli bir hale geldi. Basın sektörü ülkemizin gelişmesi için çok önemli bir güçtür. Bu gücü doğru ve etkin kullanmak milletin yayarına olacak aktive etmek gerektiğine inanıyoruz. Basın toplumsal konularda önemli bir pozisyonda yer almaktadır. 15 Temmuz hanin FETÖ darbe girişiminde basınımızın dik duruşu, milli iradeye sahip çıkışı müthiş derecede önemliydi. Basının sorumluğu bilinciyle hareket ederek milli iradenin hâkimiyeti, demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanlarında en ileri standartlar ulaşması için bundan sonrada sürdüreceğine inanıyorum.”

950 MİLYON DOLAR İHRACAT

Kahramanmaraş’ın, 2017 yılında 950 milyon dolar ihracat yaptığını anımsatan Zabun; “Şehrimiz Anadolu da sanayileşmenin en iyi modellerinden birisidir. Yatırımları, istihdam ve ihracatıyla kalkınma başarısını gösteren nadir illerimiz arasındadır. 17 milyar liralık ekonomisiyle 150 bin kişiye iş ve aş sağlamaktadır. 2017 yılında ihracatımız yüzde 11,5 artmış 950 milyon dolara ulaşmıştır. 2016 ve 2017 yılında 3 milyar liralık özle sektör yatırımı teşvik belgesine bağlanmıştır. Bu yatırımlar önümüzdeki dönemde hayata geçecek.” açıklamasında bulundu.  

KMTSO YÖNETİMİ İLE GAZETECİLER ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

Programın son kısmında KMTSO yönetimi ile gazeteciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.   

Ticaret Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, KMTSO davetine katılan gazetecilere teşekkür ederek gazetecilerin sorularını yanıtlayacağını söyledi.

Bunun üzerine söz alan Kimlik Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Fiskeci, kentteki bazı iş adamlarına kısa bir eleştiri yaptı.

Gaziantep’te faaliyet yürüten SANKO holdingi örnek göstererek konuşmasını devam eden Fiskeci, Gaziantep merkezli bir Holdingin Kahramanmaraş’taki gazetecilere reklam vererek destek olduğun, ancak Kahramanmaraş’ın köklü firmalarının kent basınına destek olmadığını hatırlatarak sitem etti.

Fiskeci’nin bu sitemine Hanefi Öksüz cevap verdi. Öksüz, iş yoğunluğundan yakındı.

“Bana talep geldiği zaman bir şeye karar verebiliyorum. Böyle bir gereksinim var ise ben düşünmeye bilirim, bunun sizler tarafından bize ulaştırılması durumunda üzerimize düşen görevleri yaparız. KİPAŞ Holding belli bir seviyeye gelmiş bir kurumdur. Her türlü sorunla da ilgilenmek zorundadır. ” diyerek önümüzdeki günlerde bu sorun üzerinde çalışma yapılacağının sinyalini verdi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 13.01.2018 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326