KSÜ’deki milyonluk kayıp Sayıştay raporuyla ortaya çıktı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki milyonluk kayıp Sayıştay raporuyla ortaya çıktı.

KSÜ’deki milyonluk kayıp Sayıştay raporuyla ortaya çıktı

KSÜ’deki milyonluk kayıp Sayıştay raporuyla ortaya çıktı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki milyonluk kayıp Sayıştay raporuyla ortaya çıktı.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 13:03

Sayıştay’ın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2019 yılı denetim raporuna göre, üniversiteye ait bazı taşınmazların muhasebe kayıtlarında yer almadığı, bu nedenle yaklaşık 392 milyon lira kayıp tespit edildi.

Rapora göre, bulgu konusu husus 2020 yılında düzeltilmiş olmakla birlikte 2019 yılı mali tablolarında, 250 Arazi ve Arsalar Hesabı 150.472.757 TL, 251 TL, Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hesabı 38.341.700 TL ve 252 Binalar Hesabında 204.162.602 TL eksik görüldüğü belirtildi.

Bunun yanında üniversiteyle ilgili tespitte, Taşınır İşlemlerinin Yürütülmesinde Eksiklikler Bulunduğu, Gıda Alımı İşi İçin Düzenlenen Sözleşmede, Şartnameye Uygun Olmayan Teslimler İçin Herhangi Bir Cezai Müeyyideye Yer Verilmediği, Dekanlık Görevlerinin Vekâleten Gördürülmesi Mevzuatında Belirlenen Usule Uyulmadığı tespit edildi.

İŞTE SAYIŞTAYIN KSÜ RAPORU…

BULGU LİSTESİ

1. Üniversiteye Ait Bazı Taşınmazların Muhasebe Kayıtlarında Yer Almaması

1. Taşınır İşlemlerinin Yürütülmesinde Eksiklikler Bulunması

2. Gıda Alımı İşi İçin Düzenlenen Sözleşmede, Şartnameye Uygun Olmayan Teslimler İçin Herhangi Bir Cezai Müeyyideye Yer Verilmemesi

3. Üniversitenin Mülkiyetinde, Yönetiminde ve Kullanımında Bulunan Taşınmazların Cins Tashihlerinin Yapılmaması

4. Üniversitenin, Stratejik Amaç ve Hedeflerine Yönelik Riskleri Yıllık Olarak Belirlememesi

5. Dekanlık Görevlerinin Vekâleten Gördürülmesinde Mevzuatında Belirlenen Usule Uyulmaması

BULGU 1: Üniversiteye Ait Bazı Taşınmazların Muhasebe Kayıtlarında Yer Almaması

Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı tarafından tutulan taşınmaz kayıtları ile Kurumun mali tablolarında yer alan taşınmazların birbiriyle uyumlu olmadığı görülmüştür.

Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği’nin 171,172,173,174,175 ve 176’ncı maddelerinde 250 Arazi ve Arsalar, 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri ile 252 Binalar Hesabının kullanımı düzenlenmiş, eklenti ve bütünleyici parçaları dâhil olmak üzere, kamu idarelerinin mülkiyetinde bulunan arazi ve arsalar, yeraltı ve yerüstü düzenleri ve binalar ile bunlardan tahsise konu edilenlerin izlenmesi için kullanılacağı belirtilmiştir

Zikredilen hükümler uyarınca, tapu kayıtlarında mülkiyeti Üniversite adına kayıtlı bulunan taşınmazların miktar ve değer olarak takip edilmesi amacıyla maliyet bedeli üzerinden, bu taşınmazlardan maliyet bedeli belirlenemeyenlerin ise rayiç değerleri üzerinden kayıt altına alınması gerekmektedir.

Bulgu konusu husus 2020 yılında düzeltilmiş olmakla birlikte 2019 yılı mali tablolarında, 250 Arazi ve Arsalar Hesabı 150.472.757 TL, 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hesabı 38.341.700 TL ve 252 Binalar Hesabı 204.162.602,97 TL eksik görünmektedir.

BULGU 2: Gıda Alımı İşi İçin Düzenlenen Sözleşmede, Şartnameye Uygun Olmayan Teslimler İçin Herhangi Bir Cezai Müeyyideye Yer Verilmemesi

Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya hizmet binasında üretimi yapılan yemeklerde kullanılmak üzere satın alınan malzemelere ilişkin olarak yüklenici ile yapılan sözleşmede, yüklenici tarafından ihale konusu gıda malzemelerinin şartnamede belirtilen özelliklere uygun olarak teslim edilmemesi durumunda uygulanacak cezai müeyyideye yer verilmediği tespit edilmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326