Maraş dondurması tescillendi!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nun girişimleri sonucu, ‘Maraş Dondurması’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Maraş dondurması tescillendi!

Maraş dondurması tescillendi!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nun girişimleri sonucu, ‘Maraş Dondurması’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

03 Nisan 2018 Salı 12:11

Ünü dünyaya yayılan Kahramanmaraş dondurmasına tescil çalışmaları kapsamında 2014 yılından beri uğraş veren KMTSO, sonunda Maraş dondurmasını tescilletmeyi başardı.

KMTSO’nun Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı tescil başvurusu kabul edilerek, 15 Mayıs 2017 tarihinde "Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni"nde yayımlanmıştı.

Bu geliş menin ardından dün KMTSO’da yapılan Tahkim ve Arabuluculuk bürosu açılış töreninde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve KMTSO Başkanı Serdar Zabun tescil işleminin tamamlandığını duyurdu.

Zabun törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş dondurmasına tescil çalışmaları kapsamında 2014'ten beri uğraş verdiklerini, bu kapsamda tescil işleminin tamamlandığını söyledi.

Maraş dondurmasını tescillendiğini belirten Zabun : “Sizlerle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum. Uzun ve zor bir sürecin ardından, şehrimizin adeta simgesi haline gelen ‘Maraş Dondurmasını’ odamız adına tescillettik. Çok kısa sürede belgemizi alıp, kamuoyuna şık bir şekilde takdim edeceğiz. Böyelikle, şehrimizin en önemli değerlerinden birisi olan, en güçlü markamız Maraş dondurması resmen tescillenmiş oldu. Bu konuda bizlere destek olan milletvekillerimiz sayın Veysi Kaynak ve sayın Celalettin Güvenç’e, Türkiye Odalar ve Borsaları Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habib Asan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

“ARTIK MAL SİZİN”

 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da, önüne gelenin Maraş dondurması satamayacağını ifade etti. Salondaki iş adamlarına, ‘Artık mal sizin’ diyen Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti;

“Bundan sonra dondurmanın ‘Maraş dondurması’ diye satıla bilmesi için sağ olsun milletvekillerimizin de desteğiyle tescilini aldık. Artık mal sizin. Başkası alıp kullanamayacak. Artık önüne gelen ‘Kahramanmaraş dondurması satıyorum’ diyemeyecek. Şimdi Maraş dondurmamızı bürükselde tastikletmek kalıyor, bu konuda size her türlüğü desteği vereceğiz.” (Muttalip Akkuş)  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326