Güvenlik amiri evlilik vaadiyle dolandırıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 83 yaşındaki babasını evlendirmek isteyen eski güvenlik amiri, dolandırıcıların kurbanı oldu.

Güvenlik amiri evlilik vaadiyle dolandırıldı

Güvenlik amiri evlilik vaadiyle dolandırıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 83 yaşındaki babasını evlendirmek isteyen eski güvenlik amiri, dolandırıcıların kurbanı oldu.

30 Haziran 2017 Cuma 14:49

Evlilik vadiyle kandırılan baba ve oğlu şebekeye 8 bin 500 lira kaptırdı. Aynı şebekenin daha önce de 6 kişiyi benzer yöntemlerle dolandırdığı öğrenildi. 

EŞ ADAYINI BİR TANIDIĞI TAVSİYE ETTİ

Elbistan'da, 1,5 yıl önce eşini kaybeden 83 yaşındaki Mustafa Başpınar, oğlu Kamber Başpınar'a evlenmek istediğini söyledi. Babasının isteği üzerine eş arayışına giren Kamber Başpınar, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, eş adayı Z. adında bir kadın ve akrabalarıyla görüştü.   

5 BİNLARA SÜT PARASI VERDİ

Babasının emekli maaşının olduğunu ve Z.'ye de evlilik teklifini kabul etmesi halinde resmi nikah kıyabileceğini söyledi. Kız tarafının kabul etmesiyle hazırlıklara başlayan Başpınar ailesi, evliliğe aracı olan tanığıyla birlikte İslahiye'ye gitti. Burada,  Z.'nin akrabalarına 5 bin lira süt parası veren Kamber Başpınar,  dünürlerine 3 bin 500 liralık da çeşitli hediyeler aldı.

NİKAH ÖNCESİ 4 BİLEZİK İSTEDİ

Hediyelerin yanı sıra kadın'ın ailesi Başpınar'dan 4 bilezik almalarını istedi. Başpınar'da bilezikleri nikahtan sonra alacağını söyledi. Mütevazi bir merasimin ardından tatlı yiyen aileler eş adayı Z.'yi de yanlarına alarak evlerinin yolunu tuttu.

"DOLNADIRILDIĞIMIZI ANLADIM POLİSİ ARADIM"

Eski güvenlik amiri olduğunu söyleyen Kamber Başpınar sonrasında yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı: "Ertesi gün, resmi nikah işlemlerini yapmak için babamı aradım ama ulaşamadım. Daha sonra telefonum çaldı. Babam beni aradı ama konuşmadı. Telefonu kapatmak istediğim sırada gelin olarak gelen Z.'nin babama, 'bankadaki paranı çek ve benim bileziklerimi al' dediğini duydum. Eski güvenlik amiriyim. Zaten kafamda soru işaretleri ve şüpheler vardı. Hemen babamın evine gittim. Habersizmiş gibi davranarak resmi nikah işlemleri için nüfus cüzdanını istedim. O da nüfus cüzdanını vermeyeceğini ve İslahiye'ye dönmek istediğini söyledi. Ben de dolandırıldığımızı anlayarak hemen polisi aradım. Eve gelen polise de kadını teslim ettim."

SERBEST BIRAKILDI

Ailenin şikayeti üzerine Adliye'ye çıkartılan kadın,  savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

"PARAMI İSTEDİM HAKARET ETTİLER"

Olaydan sonra şebeke üyeleri ile belli bir süre görüşebildiğini ancak daha sonra ulaşamadığını belirten Başpınar, "Paramı istedim, bana hakaret ettiler. Daha sonra da irtibat kuramadım. Tek isteğim bu şahısların cezalandırılması. İslahiye'de evlerinde çektiğim fotoğraflar elimde" ifadelerini kullandı.



 

Son Güncelleme: 30.06.2017 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326