Kahramanmaraş'ta büyük vurgun, onlarca kişiyi dolandırdı

Kahramanmaraş'ta, ev sahibi olma hayaliyle kentte müteahhitlik yapan bir firma ile anlaşan 80 aile, müteahhidin evler için peşinattan topladığı 6 milyon lirayı yanına alarak bir anda ortadan kaybolmasıyla şoke oldu.

Kahramanmaraş'ta büyük vurgun, onlarca kişiyi dolandırdı

Kahramanmaraş'ta büyük vurgun, onlarca kişiyi dolandırdı

Kahramanmaraş'ta, ev sahibi olma hayaliyle kentte müteahhitlik yapan bir firma ile anlaşan 80 aile, müteahhidin evler için peşinattan topladığı 6 milyon lirayı yanına alarak bir anda ortadan kaybolmasıyla şoke oldu.

11 Temmuz 2017 Salı 13:28

Farklı bölgelerde fiyatları 150 ile 400 bin lira arasında değişen konutlar için müteahhit ile sözleşme imzalayıp 30 ile 100 bin lira arasında peşinat veren onlarca mağdur, basın açıklaması yaparak yetkililerden yardım istedi.

CAMA YAZI ASTI ORTADAN KAYBOLDU

Dolandırıcılıkla suçlanan ve ortadan kaybolan müteahhit ise ofisinin camına astığı bilgi notuyla müteahhit zedeleri çileden çıkardı. Müteahhit; 'İki seçenek vardı; ya kafama sıkacaktım ya da borçlarımı ödemem için gitmem gerekiyordu' açıklamasında bulundu.

PARALARI TOPLADI

İddiaya göre Kahramanmaraş'ta konut yapan firma sahibi Abdulhalim G., Saçaklızade, Mevlana, Yunus Emre, Aslanbey, Pınarbaşı, Gazipaşa, Piri Reis ve Ilıca mahallelerinde toplu konut projeleri yapacağını duyurdu. Ev hayali kuran vatandaşlarda Abdulhalim G.'nin firmasına giderek 2 içerisinde tamamlanması planlanan farklı projelerden ev almak için sözleşme imzaladı, fiyatları 150 ile 400 bin lira arasında değişen daireler için 30 ile 100 bin lira arasında peşinat verdi.

İNŞAATLAR HİÇ BAŞLAMADI

Satış işlemlerinin tamlanmasının ardından bazı bölgelerde apartmanların temelini atan müteahhit Abdulhalim G., bir kısım yerlerde ise inşaat çalışmasını hiç başlatmadı. Durumu fark eden mağdurlar, ramazan bayramı sonrası gittikleri müteahhidin ofisinde gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadı. Ofisi boşaltan ve camına bilgi notu bırakan Abdulhalim G., astığı 'Krizden dolayı büyük çıkmaza girdim ve içinden çıkamıyorum. Çıkmak için 1 yıldır çırpındım olmadı. Sizlere olan borçlarımı ödeyeceğim. Şu an mümkünü yok ondan dolayı gitmek zorunda kaldım. İki seçenek vardı, ya kafama sıkacaktım ya da borçlarımı ödemem için gitmem gerekiyordu. İkinci seçeneği seçmek zorunda kaldım. Şunu bilin ki Allah ömür verdiği müddetçe geç de olsa borçlarımı son kuruşuna kadar ödeyeceğim' yazı ile mağdur aileleri çileden çıkardı.

6 MİLYONLUK VURGUN

Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar adına açıklama yapan  avukat Ahmet Çobanoğlu, yaklaşık 80 kişinin dolandırıldığını, bu kişilerin 6 milyon liralık mağduriyetlerinin olduğunu söyledi.

Çobanoğl; "Yaklaşık 80 kişilik mağdur kitlesi var. Bu mağdur kitlesinin de 6 milyon lira mağduriyeti var. Firma sahibi, bu daireleri adi yazılı sözleşme ile insanlara satmış, paralarını almış ve hiçbirinin de inşaatına başlamamıştır. Sadece birkaç tanesini de kaba inşaat olarak bırakıp çekip gitmiştir. Mağdur arkadaşlar gittiğinde müteahhidin iş yerinin terk edildiğini görmüşler. Müteahhit bir yazı bırakmış, kaçtığını da kendisi beyan etmiştir imzalı bir şekilde. Burada ciddi bir mağduriyet var, Abdulhalim G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 80 kişilik bir mağduriyet var ve bu kişinin kaçıp gitmesini istemiyoruz. İlgililerden bu mağduriyetin giderilmesi adına bir an önce işlemlerin hızlandırılmasını ve o kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Dolandırıldığını öne süren mağdurlardan Hasan Çağışır, 3 daire karşılı 400 metrekare arsasını müteahhide verdiğini ifade ederek; "Bir daireyi aldık ama 2 daireyi alamadık. Kendisi de sözleşme karşılığı aldığı arsayı bir başkasına satmış" diye konuştu.

 

Mağdurlardan Muharrem Yeşilyurt ise  Cumhurbaşkanına seslenerek yardım istedi. Yeşilyurt; "Kadim Kahramanmaraş halkı her mağduriyetinizde sizin arkanızda durmuştur. Bugün ise mağdur duruma düşmüş bu insanlar sizden ahde vefa beklemektedir. Bende mağdurlardan biriyim. Tarafınızdan bu işe bir çözüm bulunmasını, yetkilileri göreve sevk etmenizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

  

Son Güncelleme: 13.07.2017 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kahramankentli 7 yıl önce

Mustafa kıraç 60 milyonluk bir vurgun yaptı,onu neden haber yapmıyorsunuz ?

Avatar
mehmet oktar 7 yıl önce

bu nasıl bir gazetecilk anlamak mümkün degil madem haber paylaşıyorsunuz firma hangisi isim soy isim nedir belirtin ki madur olanların dışında insanlar madur olmasın

Avatar
Bize aynı durumdayız bizide dolandırdı 2015 2014 yılında 4 yıl önce

Allah belasını versin paramız haram zıkkım olsun ismi Mustafa kıraç

Avatar
Bize aynı durumdayız bizide dolandırdı 2015 2014 yılında 4 yıl önce

paramız haram zıkkım olsun ismi Mustafa kıraç

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326