Kahramanmaraş’ta 450 kişiden 45 milyonluk vurgun!

Kahramanmaraş’ta bir inşaat firması daire verme vaadiyle yaklaşık 450 kişiden 45 milyon TL para topladı.

Kahramanmaraş’ta 450 kişiden 45 milyonluk vurgun!

Kahramanmaraş’ta 450 kişiden 45 milyonluk vurgun!

Kahramanmaraş’ta bir inşaat firması daire verme vaadiyle yaklaşık 450 kişiden 45 milyon TL para topladı.

27 Ağustos 2019 Salı 10:08

 Olay 2013 yılı ile 2018 arasında meydana geldi. İnşaat firması sahipleri olan A.K.  ve M.D. kentin birçok noktasında maket üzerinden yer göstererek satış yapmaya başladı. İddiaya göre firma, bazı projelerde belediyeden inşaat ruhsatı almadan satış yapmaya başladı.

 Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarda ‘’Önden para verme’’ usulüyle firmaya adi sözleşme karşılığında ödeme yapmaya başladı.

 Yaklaşık 2013 yılında başlayan ödemeler 2018 yılına kadar devam etti. 2018 yılı itibari ile evlerini alamayan vatandaşlar, firmayla yaptıkları görüşmeler den sonuç alamayınca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine savcılık bir bilirkişi raporu hazırlattı. Hazırlanan bilirkişi raporunda ise birçok dairenin birden fazla kişiye satıldığı tespit edildi.

İddiaya göre, mağdurların şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamenin 5’nci Ağır ceza Mahkemesi’nce eksiklerin giderilmesi için tekrar iade edildiğini öğrenen firma ortakları, süreyi uzatmak ve ceza davasında lehlerinde delil olarak kullanmak için Konkordato ’ya başvurdular.

Firma tüm bu gelişmeler üzerine Konkordato ilan edilmesi için Kahramanmaraş Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

MAHKEME BAŞKANI YAKLAŞIK 100 KİŞİ YERİNE FİRMANIN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Kahramanmaraş 1’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ise ilginç bir karara imza atıldı. 450 kişilik mağdur vatandaştan mahkemeye katılan 100 kişinin itirazına rağmen inşaat firması sahiplerinin konkordato talebini kabul etti.

Mahkeme başkanı firma ortaklarından A. K.’ye dönerek ‘’Samimi misin’’ diye sordu. Firma sahibi de ‘’Samimi olmasam buraya gelmem’’ demesi üzerine mahkeme başkanı konkordato talebini kabul etti. Konkordato kesin süresi ise bir yıl olarak belirlendi.

Toplam mağdur sayısı raporlara da yansırken yaklaşık 45 milyon TL’lik paranın ortadan kaybolduğu iddia ediliyor. Bahse konu firmanın yaklaşık 450 kişi dışında bankalara da borcu olduğu ifade ediliyor.

2 BLOK SİTEDE YAKLAŞIK 50 KİŞİ ORTADA KALDI!

Aynı firma 2 bloklu site yaptırdığını belirterek yaklaşık 50 kişiden para topladı. Binanın bir kısmını da diken firma inşaata devam etmeyince bura da da yaklaşık 50 kişi mağdur edildi.

 Arsa sahibi ile anlaşan firma sahipleri A.K.  ve M.D. kaba inşaatı dikilen binayı verme karşılığında sitedeki inşaatı durdurdu. İddiaya göre, 50 kişi bu firmaya binlerce TL para ödediklerini söylese de firma inşaatı durdurarak projeyi bitirdi.

İDDİANAME HAZIRLANIYOR

Bahse konu firma sahipleri hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Savcı şahıslar hakkındaki iddiaların ciddi olduğu gerekçesi ile iddianame hazırladığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, yazılan ilk iddianame eksik olduğu gerekçesi 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından savcılığa tekrar gönderildi. Hazırlanan ikinci iddianamenin ise yakın zaman da 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulması bekleniyor.  Firma ortakları mahkemenin olası bir suç unsuru bulması durumunda Türk Ceza Kanunlarına göre uzun yıllar hapis cezası ile cezalandırılabileceği belirtiliyor.

.

Son Güncelleme: 27.08.2019 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326