Türkiye'de 43, Kahramanmaraş'ta ise 10'larca kişi boğuldu

Kahramanmaraş'ta, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte akarsu ve baraj gölleri can almaya devam ediyor.

Türkiye'de 43, Kahramanmaraş'ta ise 10'larca kişi boğuldu

Türkiye'de 43, Kahramanmaraş'ta ise 10'larca kişi boğuldu

Kahramanmaraş'ta, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte akarsu ve baraj gölleri can almaya devam ediyor.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 10:42

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği kentte tüm uyarılara rağmen umursamaz tavır takınan vatandaşlar, avlanmak yada serinlemek için girdikleri göl yada nehirlerde akıntıya kapılarak can veriyor. Son 2 yılda şehir merkezi ve ilçelerde aralarında çocuklarında olduğu 31 kişi, son 2 ayda ise 8 kişi boğularak hayatını kaybetti. Bunun son örneği ise hafta sonu yaşandı. Serinlemek için Menzelet baraj gölüne giren Suriyeli genç boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre 17 yaşındaki Amir Muhammed Ramazan, Onikişubat ilçesi Menzelet Barajı Bulutoğlu mevkiinde gölete girdi. Bir süre yüzen talihsiz genç bir anda gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, baraj gölünde yaptıkları aramada Amir Muhammed Ramazan’ın cansız bedenine ulaştı. Gencin cesedi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve polis ekipleri, uyarıcı levha ve anonslarla baraj göletinde yüzmenin tehlikeli olduğu uyarısı yapılıyor. Ancak uyarıları dikkate almayan vatandaşlar suya girerek serinlemeye devam edip, balık avlıyor.

BİR AYDA 43 KİŞİ BOĞULDU

Yaz aylarıyla birlikte ülke genelindeki boğulma vakaları trafik canavarını da geride bıraktı. Bir ayda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 43 kişi, serinlemek ya da balık tutmak için girdiği sularda boğularak yaşamını yitirdi.

Son Güncelleme: 03.07.2017 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326