ABD'nin 60 bin kişilik hain planı deşifre oldu

Türkiye’nin verdiği bütün tepkilerin aksine hareket eden ABD, PKK’nın Suriye kolu YPG’den bir türlü vazgeçemiyor.

ABD'nin 60 bin kişilik hain planı deşifre oldu

ABD'nin 60 bin kişilik hain planı deşifre oldu

Türkiye’nin verdiği bütün tepkilerin aksine hareket eden ABD, PKK’nın Suriye kolu YPG’den bir türlü vazgeçemiyor.

30 Haziran 2017 Cuma 10:52

Amerika Birleşik Devletleri’nin DEAŞ ile mücadele komisyonu özel temsilcisi Brett Mcgurk, Suriyede YPG’lilerle buluştu. YPG’lilerle Rakka kenti yakınlarında buluşan ve helikopterle Rakka’ya bağlı Tabka ilçesine gelen Mcgurk YPG’li yöneticilere askeri yardımların artırılacağının sözünü verdiği açıklandı.

ABD SURİYE'DE YPG'LİLERİ ASAYİŞ EKİBİ OLARAK KULLANACAK

Brett Mcgurk, Tabka ilçesinde yaptığı görüşmelerde DEAŞ ile mücadele sonrasında yeni bir dönemin açılacağını askeri ve siyasi konuda yeni bir sürecin başlayacağını da vaat etti. Tel Abyad, Kamışlı, Münbiç, Haseke, Ayn İsa ve Ayn-el Arab'ı da içinde bulunduran Suriye’nin doğu kısmında bulunan öncelikle 60 bin kişilik ordu ile 15 bin güvenlik ve asayiş ekibini kuracaklarını söyleyen Mcgurk, bu zaman boyunca Arap aşiretlerinin de kendilerine dahil olacaklarını beklediklerini  bildirdi.

ABD'DEN PKK/PYD'YE 348 TIR SİLAH

Obama döneminde başlayan YPG dostluğu Obama’nın Başkanlığının ardından, Başkanlığa geçen  Donald Trump ise terör örgütü PKK/PYD’ye askeri yardımların devam etmesini öngören kararnameyi imzalamasının ardından terör örgütlerine yapılan askeri yardımlar hızla artmaya başladı. Pentagon ise son 1 ay içinde terör örgütüne 348 tır silah gönderdiği bildirilmişti.

15 Mayıs’tan beri devam eden askeri yardımlarda 7 ayrı sevkiyat gerçekeleştiren ABD, Toplam 348 tır silah yardımı gönderdi. ABD’nin yardımlarının tüm hızıyla devam edeceği belirtiliyor.

ABD, en son sevkiyatını 16 Haziranda gerçekleştirdi. Terör örgütünün elinde bulundurduğu Rakka’nın kuzey tarafına 50 tır ağır silah gönderildiği belirtildi.

Pentagon'un bildirdiği açıklamaya göre, makineli tüfek, ağır makineli tüfek, Amerikan yapımı RPG-7 ve AT-4 ile Rus yapımı SPG-9 tanksavar yollanan silahlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326