Tüm dünya bu ayakların peşindeydi!

Dünyanın beklediği duruşma için herkes tetikteydi. Kapısının önünde saatlerce beklediler, en sonunda bu halde görüntülendi. İşte o ayakların ve kelepçenin öyküsü...

Tüm dünya bu ayakların peşindeydi!

Tüm dünya bu ayakların peşindeydi!

Dünyanın beklediği duruşma için herkes tetikteydi. Kapısının önünde saatlerce beklediler, en sonunda bu halde görüntülendi. İşte o ayakların ve kelepçenin öyküsü...

24 Eylül 2019 Salı 13:41

Muhabirler ve fotoğrafçılar, kapısının önünde saatlerce bekledi. En sonunda bekleyiş sonra erdi ve böyle görüntülendi...

Basın mensupları günün erken saatlerinde evinin önüne kamp kurdu.

Fotoğrafçılar ve muhabirler, evden çıkış anını kaçırmamak için saatlerce bekledi.

Korumaları ve avukatlarıyla birlikte evden ayrılıp mahkemenin yolunu tutması bekleniyordu.

Kapı açıldı ve dışarı adımını attı. Flaşlar işte o anda patlamaya başladı.

İlk dikkat çeken, ev hapsinde olan üst düzey yöneticinin ayak bileğindeki elektronik kelepçe oldu.

Çinli telekom devi Huawei'nin üst düzey yöneticisi Meng Wanzhou, Kanada'nın Vancouver kentindeki duruşmasına gitmek için evini işte böyle terk etti. Meng Wanzhou, kalem etek ve bluzdan oluşan mor takımı ve simli stilettolarıyla, kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına gülümseyerek selam verdi.

Huawei'in kurucusunun kızı ve Mali İşler Direktörü Wanzhou, mahkeme salonuna gitmek üzere kendisini bekleyen aracına yöneldi.

Wanzhou, hakkındaki ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme, yolsuzluk ve teknoloji hırsızlığı gibi suçlamalar nedeniyle Aralık ayında Kanada'da havaalanında aktarma sırasında gözaltına alınmıştı.

Meng, ABD'nin iade talebi nedeniyle Kanada'da önce tutuklanmış, ardından 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest kalmıştı. Meng, Kanada hükümetine, sınır kontrol ajansına ve emniyetine 'medeni haklarının ağır ihlâli' gerekçesiyle dava açmıştı.

Dava gerekçesi olarak ise gözaltının "hukuksuz" ve "keyfi" olarak yapıldığı belirtilmişti.

Üstelik yetkililerin "gözaltına alınmasının gerçek gerekçesini sakladıkları, avukatlarına erişimini ve sessiz kalma hakkını engelledikleri" ileri sürülmüştü.

Kanada, Meng Wanzhou'nun ABD'ye iade sürecinin başlatılmasına onay vermiş, yapılan yazılı açıklamada, "Adalet Bakanlığı yetkilileri Meng Wanzhou'ya ilişkin resmi olarak iade sürecinin başlatılması için yetki verdi" denilmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang ise, iade sürecinin başlatılmasına onay verilmesini "siyasi bir olay" olarak yorumlamıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi Huawei ve Meng Wanzhou'ya 23 farklı suç yöneltiyor. Huawei ve Meng suçlamaları reddediyor. (Milliyet)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326