Ayçiçek yağı yarım litrelik ambalaja girdi

Üretici firmalar 5 litrelik ayçiçek yağını almaya gücü yetmeyen vatandaşlar için 0,5, yani yarım litrelik ambalajlarda satmaya başladı.

Ayçiçek yağı yarım litrelik ambalaja girdi

Ayçiçek yağı yarım litrelik ambalaja girdi

Üretici firmalar 5 litrelik ayçiçek yağını almaya gücü yetmeyen vatandaşlar için 0,5, yani yarım litrelik ambalajlarda satmaya başladı.

26 Şubat 2021 Cuma 13:52

Vatandaş indirim beklerken yağların gramajı düştü. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu filmi daha öncede gördük, tüketicinin tepkisini söndürmek amacıyla gramajlar ile oynanıyor" dedi.

Fiyatı dudak uçuklatan ayçiçek yağında, indirime gitmemekte direnen firmalar çareyi gramajları küçültmekte buldu.

Yıllardır 1 litrelik ambalajla raflarda görmeye alışık olduğumuz ayçiçek yağı son birkaç haftadır yarım litrelik şişelerin içine girdi. 5 litrelik yağların yerini ise 4,5 litrelik yağlar aldı. Vatandaş gramajların küçülmesini değil fiyatların düşmesini istiyor.

Geçen yıl 5 litrelik ayçiçek yağı 20 TL’den satılırken 2021’yılında 85 TL’ye kadar yükselmesi vatandaşın alım gücünü düşürdü. Fiyatların artması nedeniyle üretici firmalar yağı 4 litrelik ambalajlara koydu.

Vatandaş yine alamayınca ayçiçek yağı 1 litrelik ambalajlarda satılmaya başlandı. Litresi 20 TL’den de alıcı bulamayan ayçiçek yağı bu kez de 0,5 yani yarım litreye düşürülerek 10 TL’den piyasaya sürüldü.

"TEPKİYİ SÖNDÜRMEK İÇİN GRAMAJLARLA OYNANIYOR"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu filmi daha öncede gördük bir ürünün fiyatı arttığı zaman tüketicinin tepkisini söndürmek amacıyla gramajlar ile oynanıyor" dedi.

GRAMAJ HİLESİNE CİDDİ CEZALAR GELECEK

Gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara yönelik Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik hazırladı ve bunun taslağı da yayınlandı. Yakında bu tür gramaj oyunu yapanları da ciddi cezalar gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326