Kahramanmaraş konut’ta zirvede

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayında Kahramanmaraş'ta konut satışı geçmiş aylara oranla zirveye tırmandı.

Kahramanmaraş konut’ta zirvede

Kahramanmaraş konut’ta zirvede

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayında Kahramanmaraş'ta konut satışı geçmiş aylara oranla zirveye tırmandı.

25 Eylül 2017 Pazartesi 17:03

Türkiye genelinde Ağustos ayında 120 bin 198 konut satıldı.  Kahramanmaraş’ta ise bu rakam bin 635 oldu. Osmaniye de 584 konut satıldı.

Kahramanmaraş'ta bu yıl gerçekleşen Konut Satış İstatistikleri ise şöyle oldu;

Ocak ‘ta, bin 72,  Şubat’ta 2 bin 17, Mart’ta, bin 52, Nisan’da bin 393, Mayıs’ta bin 245, Haziran’da bin 202 ve Temmuz ayında 972 oldu.  

Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Hakkari, 16 konut ile Ardahan ve 61 konut ile Bayburt oldu.

Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 47 oldu. İlk satışlarda İstanbul yüzde 16,1 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u,  Ankara ve İzmir izledi. İkinci el konut satışlarında 63 bin 700 konut el değiştirdi. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artış göstererek 63 bin 700 oldu. 

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşKonut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat sarıtaş 7 yıl önce

yalan habere hiç gerek yok mütahitlerin dolandırıp kaçması faizlerin yüksek olmasından ve inşaat firmalarının konut fiyatlarına çok fiyat istemelerinden dolayı k.maraş halkı şuan konut alımı yapmamakta inşaat firmaları bu konuda yeni çözümler bulamamakta önlerinde geçmiş yıllardan amerikada yaşana morgage krizinde yaşanan kıriz şuen memleketimizde yaşanmakta bunun tek çözümü inşaat firmalarını konut fiyatlarını olur fiyatında satmaları başka türlü paranın dönüşü olmayacaktır gerçi duyuyoruz el altında 250.000 tl istedikleri konutu 105.000 tl ye satıklarını kimse kimseyi kandırmasın çağımızın en büyük sorunu olan evsizlik durumunu fırsata çevirmeleri kimseye fayda olmaz hakkı ne ise bunu yapsınlar yeter

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326