Barzani Kahramanmaraş’ı da kattı

Barzani taraftarlarını gözünü boyamak için hazırladığı sözde haritasında Kahramanmaraş’ı Kürdistan içinde gösterdi.

Barzani Kahramanmaraş’ı da kattı

Barzani Kahramanmaraş’ı da kattı

Barzani taraftarlarını gözünü boyamak için hazırladığı sözde haritasında Kahramanmaraş’ı Kürdistan içinde gösterdi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 17:19

Referandumun sürdüğü Kuzey Irak bölgesinde, Türkiye başta olmak üzere komşu ülkelerin uyarılarını dikkate almayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Türkiye topraklarına göz dikti. Propaganda amaçlı afiş hazırlatarak Erbil sokaklarına astıran Barzani, afişte yer alan haritada Kahramanmaraş’ı Kürdistan topraklarına katarak emelini açık etti.    

Erbil’den Süleymaniye’ye kadar Kuzey Irak kentlerinin merkezlerine, Erbil kalesine ve neredeyse tüm caddelere asılan ve üzerinde ‘Bağımsızlığa evet’ yazan propaganda afişlerindeki sözde Kürdistan haritası Barzani’ni asıl niyetini ortaya çıkardı. IKBY tarafından bastırılan afişlerde yıllardır PKK’nın yayın organlarında kullanılan harita yer aldı. Dört ülkeden toprak Barzani’nin daha önce de dile getirdiği bağımsızlık ve büyük Kürdistan hayali referandumla birlikte tekrar gündeme geldi. Kuzey Irak’ın her tarafına asılan afişlerdeki haritada İran, Irak ve Suriye’nin bir kısmı ile Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde yer alan 26 kenti sözde Kürdistan haritasında yer alıyor. Türkiye’nin üçte biri Afişlerde yer alan ve Türkiye’nin yaklaşık üçte birini kapsayan haritada Güneydoğu Anadolu bölgesinden Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt, Doğu Anadolu bölgesinden Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Van, Muş, Şırnak, Hakkari,Bitlis, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya, Akdeniz bölgesinden Kahramanmaraş,Kilis ve Hatay, İç Anadolu bölgesinden ise Sivas’ın tamamı ya da bir kısmı fularlara, tişörtlere basılan, mitinglerde kullanılan ‘büyük Kürdistan’ toprakları arasında gösteriliyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 7 yıl önce

bu afişi o asmıyor. onu besleyen bizim siyasiler asıyor. Taa özaldan itibaren amerikanın isteği üzerine muhatap alınan, şimdi bizi aldatmış diyerek işin için çıkmaya çalışan akılsız siyasilerimiz o afişleri oraya asmışlardır. maraşımızda bir söz vardır, otu çek köküne bak. bunun atalarıda ihanet ederdi. ingilizin uşakları idi. Bu adamı muhatap alıp sözüne değer verip sarayda ağırlayanlar, ayakta uyuyup Türk milleti ile alay edilmesine sebeb olmuşlardır. Bu yapılan aptallığın tevili yoktur. akp içindeki müslüman kılıklı bölücülere değer verip onları adam sayan kafa suçludur. türkün binlerce yıllık yurdunu erbili başkent yapmak suç değil sadece kerkükü işgali suç sayanlar daha büyük suç işliyorlar vesselam

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326