Başkan Okumuş Projelerini Açıkladı

Türkoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Ak Parti Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş, Metropol ilçe olma yolunda hızla ilerleyen Türkoğlu’na, 5 yıl boyunca yaptığı ve bundan sonraki dönemlerde yapacağı projeleri açıkladı.

Başkan Okumuş Projelerini Açıkladı

Başkan Okumuş Projelerini Açıkladı

Türkoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Ak Parti Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş, Metropol ilçe olma yolunda hızla ilerleyen Türkoğlu’na, 5 yıl boyunca yaptığı ve bundan sonraki dönemlerde yapacağı projeleri açıkladı.

20 Mart 2019 Çarşamba 16:05

Kısa süre içerisinde belediye hizmet binasını tamamladık, Millet meydanı, Lojistik Merkez, Kapalı Cezaevi, eğitim binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük.

Sorunların en başında Kahramanmaraş’a yakınlıktan dolayı gelen memurların burada kalmaması, Kahramanmaraş’tan gidiş geliş yapmalarıydı. Malumunuz bir yerin kalkınması için göç alması, memur veya işçilerin buraya gelmesi gerekiyordu. Bunu sağlamak için sorunların neler olduğunu tartıştık, sosyal donatı alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, meydan, konut ve spor tesisleri gibi alanlarda eksikliklerin olduğunu gördük. Bunları kısa zamanda gerçekleştirdik. İyi bir dönüşüm sağladık.

Dolu dolu bir beş yıl geçti, iler ki dönemde de bunlar devam edecek. Amacımız inşallah bu dönem içerisinde Kahramanmaraş’ımızın  Türkoğlu’nu artık merkeze bağlı 3. Metropol ilçe olması için uğraşacağız. Yeni Dönemde de yapacağımız projelerimiz.

2. ETAP MİLLET MEYDANI

Hükümet konağını yeni yerine taşıdığımızda burayı yıkacağız ve meydana katacağız. Atatürk anıtı merasim yeri olarak kalacak, altına otopark, üstü Selçuklu mimarisinde bir mescit, bir de Türkoğlu evi olacak. Türkoğlu evininde meydan kıraathanesi ve 24 saat açık kütüphane olacak. Bir diğer kent meydanına katacağımız. Hemen onun karşısında METEM lisesi var. METEM lisesini Ceceli yolu üzerinde 20 dönümlük alana yapılacak olan yere taşınacak. Oda taşındığında orayı da meydana katacağız. Yalnız onun bir kısmın kafelerin, restoranların bulunduğu ticari alan oluşturacağız.

10 ADET HALI SAHA VE SOSYAL TESİS

Gençler ve çocuklarımızla ilgili spor alanlarımız yoktu. Öncelikli olarak Türkoğlu merkez etrafında yürüyüş alanları olan tam aydınlatalı yanında aqua parkı olan bir spor kompleksi yaptık. Beyoğlu’nda zeten vardı. Şekeroba’yada harika bir spor kompleksi yaptık. Kılılı’ya yaptık. Biz geldikten sonra Türkoğlu’nda 4 tane tam aydınlatmalı futbol sahası yaptık. Köylerden Mahallelere dönüşen yerlere de 10 tana halı saha yaptık. İnşallah bu dönemde yine 10 tane mahallemize halı saha yapmayı düşünüyoruz.

3-ABDÜLMAHİDHAN KÜLTÜR MERKEZİ

Şuanda Abdülhamit Han kültür merkezinin yüzde atmışı tamamlandı. Medine Tren istasyonu mimarisinde modelinde ve onun isminde Abdülhamit Han Kültür Merkezini yapıyoruz. Kültürel alanda Türkoğlu’muzu basamak atlatacak projelerden bir tanesi, yüzde kırkını da bu dönemde tamamlayacağız.

4-ADLİYE LOJMANLARI

Türkoğlu’muz büyüyor, hakim ve savcılarımızın sayısı çoğalacağı için 12 tane adliye lojmanı yapacağız.

6- GENÇLİK MERKEZİ

Abdulhamit han Kültür Merkezinin yanına spor tesislerinin olduğu yerde gençlik merkezi konsepti yapacağız. Gençlerimizin vakit geçirebileceği kötü alışkanlıklardan uzak duracağı ve içerisinde kütüphanelerinde bulunduğu gençlik merkezi oluşturacağız.  Önce geleceğimiz olan gençlerimizin gönüllerine gireceğiz.

7- MİLLET KONAKLARI

23 Nisan parkı içerisine çok amaçlı millet konağı ve taziye evleri ile beraber vatandaşlarımızın bir çok etkinliklerini gerçekleştirdiği, bayanların toplantılarını yapabileceği millet konakları.

8- NOSTALJİK ve EKOLOJİK KÜLTÜR KÖY

Bir eski köy tasarladık. İçerisinde ekmek yapan kadınlar, bunları satan kadınlar. Eski evler, hayvancılıkla ilgili organik üretimlerin yapıldığı besicilik yapıldığı örnek tarihi nostaljik bir köy olacak

SÜRÜCÜ ADAYLARINA EĞİTİM PİSTİ

Taş ocağı mevkiine ehliyet alacak olan vatandaşlarımızın birebir trafikten uzak rahat bir yerde eğitim almalarını sağlayacak trafik eğitim pisti yapacağız. 100 dönüm civarında. lambaları, kasisleri olan bir pist. Bu pistin yanına piknik mesir alanı yapacağız

BÜYÜK MAHALLELERİMİZE MİLLET BAHÇELERİ

Şekeroba’ya millet bahçesi yapacağız, içerisinde yüzme havuzu, taziye evi, millet konağı, düğün salonu, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, dinlenme alanları ve lavabolarıyla beraber bölgenin en büyük parklarından biri olacak.

Kılılı da Kipaş kağıt fabrikasının önündeki ağaçlık alana millet bahçesi düşünüyoruz.

Yeşilyöre Mahallemize de bir tane millet bahçesi ve spor tesisi düşünüyoruz

10- ŞEHİR KAPILARI

Türkoğlu’nun girişi ve Narlı yol kavşağına, Ömer Halisdemir dediğimiz çıkışındaki girişe Selçuklu mimarisinde işlemeli bir kapılar düşünüyoruz.

Bunların hepsini bu yıl içerisinde yapacağız.”diyerek konuştu.(Haber Merkezi)

Son Güncelleme: 20.03.2019 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326