Gülen'den 'Başbuğ' kumpası

Ergenekon Davası dönemindeki kumpasların şahidi Yunus Dolar, dava ile alakalı ince ayrıntıları anlattı. Dolar, İlker Başbuğ’un tutuklanma talimatını doğrudan FETÖ lideri Gülen’in verdiğini söyledi.

Gülen'den 'Başbuğ' kumpası

Gülen'den 'Başbuğ' kumpası

Ergenekon Davası dönemindeki kumpasların şahidi Yunus Dolar, dava ile alakalı ince ayrıntıları anlattı. Dolar, İlker Başbuğ’un tutuklanma talimatını doğrudan FETÖ lideri Gülen’in verdiğini söyledi.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 11:35

Hürriyet'te yayınlanan habere Toygun Atilla imzalı habere göre Yunus Dolar 1980’li yıllarda FETÖ ile tanıştı. FETÖ ile tanışmasına dayısının oğlu Yurdakul Akkuş aracı oldu. Bursa İl Jandarma Alay Komutanı olan Yurdakul Akkuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevinden azledilerek tutuklandı.  Zira Akkuş, FETÖ’nün sıkıyönetim komutanları listesinde yer alıyordu.

Yunus Dolar, Balyoz ve Ergenekon davası kapsamında yürütülen operasyonlar esnasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Güvenlik Şube Müdürü idi. 15 Temmuz cunta girişimin akabinde Erzurum’da gözaltına alındı ve OHAL dahilinde görevine son verildi.

Yunus Dolar (Boyez şapkalı ve beyaz gömlekli)

FETÖ’nün içinde yer alan Dolar, Ergenekon ve Balyoz davaları yıllarında düzenlenen kumpasları ilan etti. Dolar’ın ifadesindeki en dikkat çekici kısım ise İlker Başbuğ’un tutuklama kararının FETÖ lideri Gülen tarafından verildiği idi.

İLKER BAŞBUĞ’U TUTUKLAMAYINCA FIRÇA YEMİŞ

Yunus Dolar’ın ifadesinde cemaatin yönlendirmesi ile GATA’yı kazanan ve hala GATA’ üroloji alanında görevine devam eden Tabip Albay Emin Ardur’un kendisine Gülen’in talimatını yerine getirmemeleri üzerine kızdığını söyledi. Gülen’in talimatının İlker Başbuğ’un tutuklanması olduğunu belirten Dolar, Emniyetteki FETÖ’cülerin Başbuğ’u tutuklamamasının Gülen’i kızdırdığını dile getirdi.

Şaşırdığını ve nasıl yani şeklinde soru yönelttiğini söyleyen Dolar, Gülen’in Başbuğ’u tutuklaması konusunda talimat verdiğini, daha sonradan Başbuğ hakkında tutuklama kararının çıkmamasının ardından sitem dolu mesajlar aldığını kaydetti. Dolar, daha sonra İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla talimatın Gülen kaynaklı olduğunu söyledi.

Arada geçen zamanda ise Başbuğ hakkında deliller üretildi ve cemaate yakın medya aracıyla kamuoyunun bilinçaltında olaya hazırlık yapıldı.

Son Güncelleme: 05.07.2017 13:15
Anahtar Kelimeler:
FetöGÜLENBAŞBUĞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326