Türk askeri Katar'a girdi

Türk Askeri Katar’a girdi. 23 Türk askerinin 5 zırhlı araçla birlikte Katar’a giriş yaptığını TSK duyurdu.

Türk askeri Katar'a girdi

Türk askeri Katar'a girdi

Türk Askeri Katar’a girdi. 23 Türk askerinin 5 zırhlı araçla birlikte Katar’a giriş yaptığını TSK duyurdu.

22 Haziran 2017 Perşembe 16:10

Arap ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar’a ilk günden bu yana destek olan Türkiye, gıda desteğinin ardından askeri üs kuracağı Katar’a Türk askerini konuşlandırmaya başladı.

Türkiye ile Katar arasında askeri eğitim, işbirliği ve birlik konuşlandırılması konusunda yapılan hukuki düzenlemeler çerçevesinde Türk Askerleri Katar’a gitmeye devam ediyor. Türkiye, Katar işbirliği kapsamında bu sabah saat 08:00’da 5 zırhlı araç ile birlikte 23 askeri personel Katar’a giriş yaptı. TSK’dan yapılan açıklamada bu faaliyetlerin planlandığı gibi devam edeceği bildirildi.

113 ASKERİMİZ KATAR’DA

Alınan destek kararlarından sonra Katar’a ulaşan asker sayımız 113 olarak belirlendi. Bu sabah evvelinde Katar’da 88 askerimiz olduğu bilinirken, sabah giden kafile ile beraber Katar’daki toplam asker sayımız 113 oldu.  TSK tarafından Katar’a gönderilen araçların hafif zırhlı olacağı daha önceden belirtilmişti. Tank türü ağır zırhlı araçlar TSK tarafından Katar’da bulundurulmayacak.

Önümüzdeki süreçte Katar’a gönderilecek asker sayısının bin olacağı iddia ediliyor. Kara Kuvvetlerinin yanı sıra Hava Kuvvetlerimiz de Katar’da konuşlanacak.

GÖVDE GÖSTERİSİ YAPILACAK

Türkiye Katar işbirliği çerçevesinde Ramazan Bayramından sonra iki ülke birlikleri ortaklaşa tatbikat düzenleyecek.

Son Güncelleme: 23.06.2017 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326