Nurhak Kültür şenlikleri yapıldı!

Nurhak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. gerçekleştirilen Nurhak Kültür Şenlikleri, büyük bir coşkuyla yapıldı.

Nurhak Kültür şenlikleri yapıldı!

Nurhak Kültür şenlikleri yapıldı!

Nurhak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. gerçekleştirilen Nurhak Kültür Şenlikleri, büyük bir coşkuyla yapıldı.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 13:33

Nurhak Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliği yurt içi ve yurt dışından da çok sayıda vatandaş katılırken, bu yılki şenlikler; halk ozanı Ali Kızıltuğ anısına gerçekleştirildi.

Şenliklerin açış konuşmasını yapan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, ilçeye önemli yatırımlar kazandırdıklarını ifade ederek, 12’ncisini düzenledikleri şenliklerin birleştirici ve kucaklaştırıcı olduğuna değinerek, katılan herkese teşekkür etti.

Şenliğin, dostluğu ve kardeşliği temsil ettiğini anlatan Akkuş şöyle konuştu;

“Nurhak Kültür Şenlikleri bölgenin artık barışın, kardeşliğin ve dostluğun markası haline geldi. Dünyanın her noktasından aramızda bulunan dostlarımız var. Değerli dostlar 2004 yılından bugüne kadar Nurhak Kültür Şenlikleri bin bir zahmetle, büyük emekle ve personellerimizin katkıları ve çalışmaları, ses sistemini sağlayan Güler-ses, zabıtasından çaycısına, belediye meclis üyelerimizden muhtarına yani bu şenlikte olmalıyım diyen herkese teşekkür ediyorum.

Barış, kardeşlik ve dostluk öyle sıradan şeyler değil. Biz Nurhak olarak dünden bugüne kadar 12 yılıdır dostlarımızı, her yıl aramızdan ayrılan değerlerimizi ve dünya barışına ve dostluğuna katkı sunan değerlerimizin anısına yaptık. Bu ülkenin barışı için sazını ve sözünü esirgemeyenlerimiz vardı. Gecen sene Ali Kızıltuğ burada sizlerle beraber olmuştu. Nurhak’daki ağaçlar ve kuşlar Ali babanın sesini duymuşlardı. Bu yılda onun anısına düzenliyoruz.

Neyi söylerse türküler doğru söyler. Neyi söylerse türküler barışı söyler. Ne söylerse türküler en güzelini anlatır. Hiçbir siyasetçi yada avukat türküler kadar güzel anlatmaz.

12. Nurhak Kültür Şenlikleri dostça ve kardeşçe geçecek. Ve gecenin sonunda güzel duygularla ayrılacağız buradan.”

"NURHAK İLK KEZ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI"

Baba ocağı Nurhak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, cumhuriyet tarihinde ilçenin ilk kez bir milletvekili çıkarttığını hatırlattı. Mecliste uzman doktor bulunmayan Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerini gündeme taşıdığını belirten Öztunç konuşmasını şöyle sürdürdü:    

“Nurhak’a en son seçimden bir gün önce geldiğimde miting yapmıştık. O mitingde beni Milletvekili adayı olarak göndermiştiniz ve ben size bir daha Nurhak’a milletvekili olarak geleceğime söz vermiştim ve sözümü tuttum. Cumhuriyet tarihinde Nurhak ilk kez bir Milletvekili çıkardı. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk yaşıyorum.  Daha acemi bir milletvekiliyim ama elimden geleni yapıyorum sizin için. Hep aranızda olacağım demiştim, hep aranızdayım ve hep aranızda olmaya da devam edeceğim.

Nurhak’ın sorunlarını dile getireceğim demiştim. Nurhak’ın sorunlarını dile getirmeye başladım. Geçtiğimiz günlerde Nurhak’ta ve Çağlayancerit’te neden uzman doktor yok diye sağlık bakanlığına önerge vermiştim. Bakanlıkla iletişime geçtik ve sağ olsunlar hemen en kısa sürede uzman doktorlar gelecek.

Uzun zamandır Nurhak da güler yüzlü ve çalışkan bir kaymakam görmemiştim. Kaymakamımızı Güler yüzlülüğünden, çalışkanlığından ve Nurhak’a karşı olan içinden gelen samimi çalışmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

İnşallah her şey daha güzel olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde birliğimizi beraberliğimizi bozmadan hep beraber el ele vereceğiz ve o güzel günleri göreceğiz.”

KAYMAKAM PENDİK, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

İlçe Kaymakamı İsmail Pendik’te yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

‘Nurhak’ın suları kardeşlik akar’ diyen kaymakam Pendik

“Nurhak’ın dağları muhabbet kokar. Alevisi, Sünni’si, Türkmeni, Kürdü ile Nurhak’ın İnsanı birliğe koşar. Öncelikle Hepinizi en Kalbi duygularımla selamlarken bugün burada 12. düzenlenen Nurhak Kültür Şenliklerinde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımı belirtmek isterim.

“Saz elimde şu elleri gezerdim, dertliydim bazı destan yazardım. Sen Alisin. Sen Aliysen neden saçların ağrıkdır? Kızıl tuğa benzemiyor gel hele.” Gecen yıl burada Hemşerim Ali Kızıltuğ ike beraber burada olmuştuk. 2017 yılının aralık ayında kendisi hakkın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrıldı. Ali Kızıltuğ sadece Sıvasın değil ülkemizin çok kıymetli değerlerinden birisiydi.

Kendisi sakız gibi çiğnenip atılan moda kültürün değil halkın adamıydı. Halkın değerlerini halkın arasında yaşanan birlik, beraber ve kardeşliği sazıyla ve sözüyle anlatmaya çalışan biriydi. Buradan kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Bu güzel etkinlikte onun anısına burada isminin anılmasına da Belediyemize ve Belediye Başkanımıza Teşekkür ediyorum.

Bu güzellikleri yaşamak, yaşatmak ve devam ettirmek hepimize düşen en önemli görevdir. Ülkemiz etrafı kan gölüne çevrilmiş bir coğrafyada bulunmakta. Böylesine sıkıntılı bir süreç ve coğrafyada en önemli şey birbirimiz sevmektir. Birbirimiz sevmek artık bir lüks değildir. Birbirimizi sevmek artık bir zorunluluktur. Eğer birbirimiz olduğumuz gibi sevmesek maalesef bu ülkeyi kaybetmekle karşı karşıya kalabiliriz. Bizim en büyük gücümüz silahımız, tankımız, tüfeğimiz, ekonomimiz değil, bizim en büyük gücümüz vatanını milletini seven çalışkan insanlar arasındaki birlik ve beraberliktir. Bunu devam ettirdiğimiz sürece inşallah Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras olarak bıraktığı bu cumhuriyet ve bu ülke ilelebet payidar kalacaktır. Buradan bir duyuru da yapmak istiyorum. 16. Ağustosta kaymakamlık ve Elbistan Devlet hastanesiyle beraber sünnet olmak isteyen çocuklarımızın sünnetini toplu olarak gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Şenlikte ilk olarak yöresel sanatçılar sahneye çıktı. Programda ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Şenliğin ilerleyen saatlerinde ise halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan ile Serpil Sarı sahneye çıktı. Program, Başkan Akkuş’un sanatçılara teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 06.08.2018 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326