Uzmanlar uyarıyor; “Güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalı”

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Elit Saat ve Gözlük Mağaza Müdürü Osman Duba, güneşin zararlı ışınlarının katarakt ve göz kuruluğu gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtti.

Uzmanlar uyarıyor; “Güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalı”

Uzmanlar uyarıyor; “Güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalı”

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Elit Saat ve Gözlük Mağaza Müdürü Osman Duba, güneşin zararlı ışınlarının katarakt ve göz kuruluğu gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtti.

06 Nisan 2018 Cuma 10:49

Duba,  "Güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalı.” dedi.

Güneş gözlüklerine karşı vatandaşları uyaran Bulut, sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç takmamanın daha iyi olduğunu belirtti.

Osman Duba, güneşten kaynaklanan ultraviyole (UV) ışınlarının, gözün mercek ve retinasına zarar verdiğini belirtti. Bunun, çocukların ve erişkinlerin ilerideki yaşamlarında katarakt olmasına ve görmesini etkileyecek başka rahatsızlıklar yaşamasına neden olabileceğini anlatan Duba, "Güneş gözlüğü kullanmaya başlamak için hiç bir yaş erken değil. Hem erişkinler hem de çocuklar uzun süre güneşte kalacaklarında, mutlaka güneş gözlüğü kullanmalı. Gözlük camlarının mutlaka UV filtreleme özelliğinin olmasına dikkat etmek gerekir. Güneş gözlüğünün UV ışınlarının en az yüzde 99'unu süzmesi gereklidir. Buna dikkat etmek gerekir.” diye konuştu. 

Güneşin zararlı ışınları katarakt ve göz kuruluğu gibi birçok hastalığa yol açtığını belirten Duba, "Güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalı. Ancak piyasada bulunan kalitesiz güneş gözlükleri sağlığına kalıcı zararlar verebilir. Gözler ultraviyole ışınlardan gerçek güneş gözlükleri ile korunmalı. Sahte güneş gözlükleri renginden dolayı göz bebeğinin fazla büyümesine neden olur. Kalitesiz cam ultraviyole ışınları engelleyemediği için gözün tam odak noktasına daha fazla zararlı ışın girer. Bu gözde körüğe kadar gidebilecek kalıcı hasarlar bırakır.” uyarısını yaptı.

Güneş gözlüklerinin seçiminde yüze iyi oturması, yüz anatomisine uygun olmasının önemli faktörlerden biri olduğunun vurgulayan Duba, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Vatandaşlar düşünmesin, gözlük kullanmadım, taktığım zaman herkes bana bakıyor gibi hissediyorum, böyle düşünmeyin, sağlık bakımından düşünün. Güneşte gözlük kullanmanın rahatlığını hissedin. İş yerimizde şuanda yüzde 50 indirim var güneş gözlüklerinde. Bazı ürünlerde yüzde 25 indirim var. Modelden modele markadan markaya değişiklik gösteriyor. Halkımız kampanyalardan istifade etmesi adına gelip görebilirler.

Sezon başladı, fiyat yüksek algısı yanlış. Biz mevsim sonunda yapacağımız indirim kampanyamızı sezon başında yapıyoruz. Yazın tadını çıkarsınlar yeni ürünler indirimli fiyatıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.” (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 06.04.2018 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326