Mahir Ünal Duyurdu: 1 Şubat'tan itibaren bütün mecralardan sahaya çıkıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "1  Şubat'tan itibaren bütün mecralardan sahaya çıkıyoruz." dedi.

Mahir Ünal Duyurdu: 1 Şubat'tan itibaren bütün mecralardan sahaya çıkıyoruz

Mahir Ünal Duyurdu: 1 Şubat'tan itibaren bütün mecralardan sahaya çıkıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "1  Şubat'tan itibaren bütün mecralardan sahaya çıkıyoruz." dedi.

22 Ocak 2019 Salı 17:51

Ünal, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında AK Parti'nin yerel seçim  çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin seçim manifestosunda neler olacağına ilişkin bilgi veren  Ünal, şehrin yönetimine talip olan bütün siyasi partilerin şehirlerle ilgili ve  şehrin geleceğine dair düşüncelerini, çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları  gerektiğini belirtti.

Ünal, parti olarak çevre dostu bir kampanya yürüteceklerini, bu  kapsamda yatay mimari ve sıfır atık konusunun da manifestoda yer alacağını  aktararak, tüm teşkilatlara seçimde uyulması gerekenlerin yer aldığı  yönetmelikleri içeren bir seçim kılavuzu göndereceklerini kaydetti.

Sosyal medyanın seçim kampanyasında kullanımına ilişkin de bilgi veren  Ünal, artık dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

"DİJİTAL GENEL MERKEZ OLUŞTURDUK"

Bir siyasi parti olarak siyasal iletişim faaliyetlerinin tam ve  kusursuz olması için gerçeklikteki karşılığın aynı zamanda dijital platformda da  olması gerektiğine dikkati çeken Ünal, şöyle konuştu:

"O yüzden biz dijital genel merkez oluşturduk. Bütün kurulları ve  organlarıyla bir dijital genel merkez oluşturduk. Burada bizim yine MKYK'mız,  MYK'mız, genel başkan yardımcılıklarımız var. Genel başkan yardımcılıklarımızın  altında ilçelere ve mahallelere varıncaya kadar 1,5 milyon teşkilat mensubumuzun  birbiriyle interaktif, anlık konuşabildiği bir panel oluşturduk. Dolayısıyla  bütün teşkilat mensuplarımız aynı zamanda dijital ortamda da bir sosyal ağ  üzerinden, bir panel üzerinden genel başkandan, mahalle başkanına kadar anlık  iletişim sağlıyor."

Bunun hızlı ve yüksek koordinasyon ile veri paylaşımını sağladığını  dile getiren Ünal, "Benim her bir teşkilat mensubum gerçek kişilik olarak,  Twitter, Facebook, Instagram'da ve diğer ve sosyal ağlarda kendi düşüncesini,  kendi siyasi bakış açısını, iletişimini sosyal ağlarda gerçekleştiriyor. Bu da  bize kara propagandaya dönük bot hesapların, bazı fake hesapların, trollerin  oluşturmak istediği kara propagandayı doğrudan gerçek hesaplarla engellemenizi ve  kendi mesajınızı doğrudan verme imkanı sunuyor. Bu açıdan da AK Parti bir ilki  gerçekleştiriyor." ifadelerini kullandı.

"1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN BÜTÜN MECRALARDAN SAHAYA ÇIKIYORUZ"

Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak, Doğu Anadolu hariç bütün  bölgelerde çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Ünal, "31 Ocak'ta büyük  tanıtımımızı yapacağız. Cumhurbaşkanımız, manifestomuzu okuyacak. Kampanya  müziklerimizi paylaşacağız. İnşallah 1 Şubat'tan itibaren bütün mecralardan  sahaya çıkıyoruz." dedi.

Ünal, 27 Ocak'ta Antalya ile bütün illerde aday tanıtımlarını  bitireceklerini belirterek, "31 Ocak'ta Ankara kapalı spor salonunda 81 ili davet  ederek bütün illerin final aday tanıtımını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız  kamuoyuyla manifestomuzu paylaşacak.O gün biz seçim müziklerimizi, seçim  görsellerimizi, araç giydirmelerimizi de paylaşacağız ve 1 Şubat'tan itibaren  artık bizim seçim kampanyasının birinci fazı başlayacak." diye konuştu.

Mitinglerin ne zaman başlayacağına ilişin bir soru üzerine Ünal,  mitinglerin muhtemelen 15 Şubat'tan sonra başlayacağını, 2014'teki seçimlerde  mitinglere 22 Şubat'ta başladıklarını hatırlattı.

Cumhur İttifakı'nda ortak adaylarının olduğu yerlerde, aday  tanıtımlarına karşılıklı iki parti adaylarının da katılacağını belirten Ünal,  Adana, Mersin, Adana'da ortak bir açıklama ve tanıtım olup olmayacağına ilişkin  soruya "Buralarda ortak bir tanıtım olabileceği" yönünde yanıt verdi.

Ünal, Güneydoğu ile ilgili seçimlerde özel bir çalışmaları olacağını  açıkladı.

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin de görüşleri  sorulan Ünal, şunları kaydetti:

"CHP'nin İYİ Parti ile olan görüşmeleri devam ediyor. HDP ile dirsek  temasını pek tabii kamuoyuna göstermek istemiyorlar. Çünkü HDP ile kurdukları  dirsek teması İYİ Parti ile yürütecekleri ilişkiyi ve iş birliğini kamuoyu  nezdinde sıkıntıya sokacağı için çünkü İYİ Parti bunu çok net bir şekilde  görüyor. Biz şunu görüyoruz; CHP ve İYİ Parti'nin anlaştığı ve ortak aday  çıkardığı yerlerde HDP doğrudan CHP-İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Mesela  Kahramanmaraş'ta Elbistan'da CHP ve İYİ Parti ortak bir aday çıkardılar, şimdi  HDP o adayı destekleyecek. Dolayısıyla burada CHP-İYİ Parti ittifakını  konuşurken, gizli ittifak, gizli müttefik olarak HDP'yi de konuşmak gerekiyor." (aa)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326