80 yaşında ama kamyon tamir ediyor

Kahramanmaraş’ta, çocukken başladığı mesleğini sürdüren 80 yaşındaki bir usta, yarım asırdan fazladır kamyon tamir ediyor.

80 yaşında ama kamyon tamir ediyor

80 yaşında ama kamyon tamir ediyor

Kahramanmaraş’ta, çocukken başladığı mesleğini sürdüren 80 yaşındaki bir usta, yarım asırdan fazladır kamyon tamir ediyor.

18 Ağustos 2017 Cuma 09:54

Kahramanmaraş’ta çıraklıktan başladığı kamyon tamirciliğini yarım asırdan fazladır sürdüren 80 yaşındaki Mustafa Kır, ilerlemiş yaşına aldırmadan mesleğini sürdürüyor.

Yılarda sabahın ilk ışıklarıyla dükkanın yolunu tutan yaşlı adam akşam geç saatlere kadar işinin başından ayrılmıyor. Kentte 1968 yılında küçücük bir dükkanda başlayan kamyon tamirciliği bugün Küçük Sanayi Sitesi’nde 3 dekarlık dev bir tesiste 56 kişiye iş istihdamı sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kamyonlarını tamir ettiren şoförler 80’lik Mustafa ustayı tercih ediyor. 60 yıldır aynı heyecanla sürmekte olan kamyon tamirciliğinde dürüstlük ve ustalık düsturuyla hareket eden Mustafa usta, kentin yaşayan en yaşlı tamircisi. Onun yanına ilkokulu bitirdikten sonra gelip çırak olarak başlayan şimdinin ustaları, aynı dükkanda hissedar olarak çalışıyorlar. 26 kalfa, 30 çırakla birlikte yürüttüğü işini, onlarla birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyan usta, Maraş’taki bir çok ustanın kendisinin yanında yetiştiğini ifade etti.

1968’ de Fiat Traktörün servisliğini alan usta, karışık her türlü araba tamir ediyor. Allah’a şükür daha işimi götürüyorum diyen Mustafa Kır; “Man, Mercedes, Scania, Renault, TIR hepsine bakıyorum şimdi. Daha güzel işim şimdi, Allah’a şükür daha götürüyorum bu işi. Kaç usta gelip geçti, onun sayısını biliyorum mu ki? Çok, benim yanımda yetişen çok. Maraş’taki kamyon tamircilerinin çoğu benim yanımda yetişti. Ankara’da var, İstanbul’da var yanımda yetişen. Doğu’dan her ilden gelir. Çalışanlarımız 55 kişiye yakın, 26 tane kalfa var çalışan. “ diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326