ABYB, Yeni Tüzükle Ankara'ya Taşınıyor

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Genel Başkanlığı Ankara’ya taşınıyor. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) 1. Olağanüstü Kongresi Denizli’de yapıldı.

ABYB, Yeni Tüzükle Ankara'ya Taşınıyor

ABYB, Yeni Tüzükle Ankara'ya Taşınıyor

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Genel Başkanlığı Ankara’ya taşınıyor. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) 1. Olağanüstü Kongresi Denizli’de yapıldı.

02 Eylül 2019 Pazartesi 14:43

Kongrede tek aday olan mevcut başkan Salih Ergül, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Kongreye katılan 56 delegenin tamamının oyunu alan Ergül ‘’ "Yerel medyayı ayakta tutmak, demokrasiyi ayakta tutmakla eşdeğerdedir"

Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonun'da yapılan kongrede ABYB'nin tüzüğü oy birliğiyle iptal edilerek, yeni tüzük oy birliği ile kabul edildi. ABYB, yeni tüzükle Ankara'ya taşınacağı alınan kararla belirlendi.

ABYB Genel Başkanlığını Denizli'den Ankara'ya taşıyacaklarını kaydeden Genel Başkan Ergül, Ankara'da yeni yerlerinin hazır olduğunu dile getirdi.

27 maddelik tüzüğü iptal ederek yeni tüzükle Ankara'ya taşınacaklarını belirten Ergül, Ankara'da basın dünyasına heyecan katacaklarını dile getirdi. Ergül, "Genel Merkezimizin Ankara'ya taşınması bizlere güç katacaktır. Hep beraber daha ileri seviyede hizmetlere imza atmak istiyoruz" dedi.

"Yerel medyayı ayakta tutmak, demokrasiyi ayakta tutmakla eşdeğerdedir"

Kongrede önemli açıklamalarda bulunan ABYB Genel Başkanı Ergül, "Bu arada siyasilere ve hükümetimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gazete, Radyo ve Televizyonlar yasası mevcut ama İnternet Gazeteciliği Yasası bir türlü çıkmadı. Bir an evvel bu yasa çıkartılmalıdır. Devletin denetim mekanizması çalıştırılmalı ve İnternet Medyası da desteklenmelidir. Ulusala giden yol, yerelden geçer. Yerel medya demokrasimizin vazgeçilmezidir. Yerel medyayı ayakta tutmak, demokrasiyi ayakta tutmakla eşdeğerdedir" diye konuştu.

"YALAN HABERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR"

Devletin yalan haberin önüne geçmesi gerektiğini ifade eden Ergül, "Yalan haber ve şantaj haberciliğinin önüne geçilmeli, insanların hak ve hukuku, basın adına ayaklar altına alınmamalıdır. Gazetecilik mesleği bir yasa ile yapılandırılmalı, her önüne gelenin gazeteci kimliğini kullanmasının önüne geçilmelidir. Basın İlan Kurumu'nun işlevselliği, basın camiası lehine daha uygun hale getirilmelidir"

Basın mensuplarının haber yaparken objektif olması gerektiğini kaydeden Ergül, eleştiri yaparken de seviyeyi korumak gerektiğini belirtti. Ergül, "Eleştiriyi hakaret noktasına vardırmamalıdır. ABYB mensupları olarak sizlerden isteğim: Haberlerinizi kamu yararına uygun, vatan, millet ve bayrak sevdalısı olduğunuzun vurgusunu yaparak gerçekleştirin. Kesinlikle sipariş haber ve yalan habere yaklaşmayın. Hakaret içeren haberler yapıp, basın özgürlüğü çığırtkanlığı yapanlardan olmayın. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Bizler, ayrımcılığa değil, birleştirmeye talibiz. Bizler, kötülüğe değil, iyiliğe talibiz. Bizler, Anadolu’nun farklı renklerinden bir bütün çıkarmanın sevdasına talibiz. Bizler yol şaşırtan değil, yol gösteren olmaya talibiz. Bizler, geçmişine küfreden değil, geçmişine sahip çıkan ve geleceğin projelerinde yer almaya talibiz. Bizler, demokrasiyi zorlayan değil, demokrasiyi en iyi şekilde uygulayan olmaya talibiz. Bizler, Toplumu demokrasi ile bütünleştirmeye talibiz. Bizler, Anadolu Basın Yayın Birliğiyiz ve Anadolu’nun gerçeklerine talibiz."

Son Güncelleme: 18.10.2019 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326