Fazlı Barak; “12 Şubat haftası tarihi dokuya bürünmeli”

Barak Elektrik Şirket Müdürü Fazlı Barak, Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladı.

Fazlı Barak; “12 Şubat haftası tarihi dokuya bürünmeli”

Fazlı Barak; “12 Şubat haftası tarihi dokuya bürünmeli”

Barak Elektrik Şirket Müdürü Fazlı Barak, Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladı.

09 Şubat 2018 Cuma 15:31

12 Şubat’ta Rıdvan Hocanın, işgal altında olan bir milletin Cuma namazı kılması dinen uygun değildir diyerek, cuma namazını kıldırmaması ve bunun üzerine şanlı bayrağın tekrar Maraş kalesine dikilerek kurtuluş mücadelesinin başladığını anımsatan Fazlı Barak; “Kahramanmaraş halkının 12 Şubat Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bu mücadelede şehit olan sayısız kahramanları rahmet ve minnetle yad ederim.” dedi.

Günümüzde kutlama etkinliklerinin bir şova dönüştüğünü ifade eden Barak şöyle konuştu; “Günümüzde 12 Şubat, adeta bir şova dönüştü, Vatanı ve imanı uğruna mücadele eden ecdadımızın aksine bizler şarkılarla, türkülerle, konserlerle geleneğimizde, örf ve âdetlerimizde yeri olmayan bir takım davranışlarla kutlama yapıyoruz. Toplumumuzun ve özellikle genç neslimizin acilen bilinçlenerek, kurtuluş ruhunun özünde bulunan manevi değerlere dönülmesi, kurtuluş mücadelesinin ne için verildiğinin iyi idrak edilmesi gerekmektedir. Bu mücadelenin övünmek için verilmediğini anlatıp özellikle genç kardeşlerimize bu mücadelden gerekli derslerin çıkartılıp milli ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı bireyler olmamız gerektiği özellikle anlatılmalıdır.  12 Şubat haftası tamamen tarihi bir dokuya bürünmelidir. Bu hafta da Osmanlı ruhu yaşatılmalıdır. Bu duygularla, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda yer alan kahramanların hayatlarını öğrenmemiz ve genç kardeşlerimize öğretmemiz gerekmektedir. Mesela Bir Abdal Halilağa’nın kurtuluş mücadelesinde o davulu ne için çalmadığını çok iyi bilmemiz gerekmektedir.”

Son Güncelleme: 11.02.2018 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326