Hünkarbey çiftliğinde ‘doktor hassasiyetinde’ üretim yapılıyor!

Kahramanmaraş’ta, sağlıklı süte ulaşma noktasında öncü olan Hünkarbey Çiftliği, AB standartında yaptığı süt ve süt ürünleri üretimiyle kısa sürede sektörün öncülerinden oldu.

Hünkarbey çiftliğinde ‘doktor hassasiyetinde’ üretim yapılıyor!

Hünkarbey çiftliğinde ‘doktor hassasiyetinde’ üretim yapılıyor!

Kahramanmaraş’ta, sağlıklı süte ulaşma noktasında öncü olan Hünkarbey Çiftliği, AB standartında yaptığı süt ve süt ürünleri üretimiyle kısa sürede sektörün öncülerinden oldu.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 15:28

Anlaşmalı olduğu marketlere bölgede ilk kez ‘günlük süt’ dağıtımı yapan firma, cam şişe üzerine sütün üretim tarihini yazarak doktor hassasiyetinde imalat yapıyor.

Kahramanmaraş’ta, marka değeri taşıyan ürün çıkartmak adına önemli adımlar atan Dr. Uğur Toka, 2014 yılında kurduğu Hünkarbey çiftliğinde doktor hassasiyetinde süt ve süt ürünleri üretimi yapıyor.

Kentte 4 yıl önce sektöre hızlı bir giriş yapan firma, alanında yaptığı yeniliklerle gıda sektöründe markalaşma yolunda önemli adımlar attı.

Kahramanmaraş’ta ve çevre illerde 182 noktada bulunan marketler aracılığıyla ürünlerini tüketiciye ulaştıran firma, yakın bir gelecekte dondurma ve kaşar peyniri üretimine başlayacak.

Firmayla ilgili bilgi veren Hünkarbey Çiftliği işletme Müdürü Emre Denge, 2014 yılında Kahramanmaraş’ta marketlere süt, yoğurt ve tere yağ gibi ürünlerle girdiklerini söyledi.

Bölgede ilk ve tek günlük süt üretimi yapan firma olduklarını belirten Denge; “Gıdada katkısız, tamamen doğal, paketlenmiş gıdayı halkımızın hizmetine sunduk. Kahramanmaraş’ta hiç yapılmayan, cam şişede günlük süt çıkarttık. Üzerinde üretim tarihi basan tek firmayız, bu bölgede tek. Bunu süper marketlerde markayla insanlara sunan tek firmayız. Gerçek çiftlik sütünü kaynatılmış halde günlük olarak insanlara sunuyoruz.” dedi.

Türkiye’nin en az tuz oranına sahip, sıkma peynir ve katkısız ev yoğurdu üretimi yaptıklarını da aktaran Denge; “Ayrıca ev yoğurdu ürünümüz var. Ev yoğurdu yapılması için tek bir etken vardır. Yoğurtla mayalanması gerekiyor. Annelerimizin evde yaptığı gibi katkı maddesi koymadan yapılması gerekiyor. Bizde bu yoğurdu, içine sadece maya kullanarak yapıyoruz.

“1 KİLO PEYNİR İÇİN 11 KİLO SÜT KULLANDIK”

Maraş parmak peyniri çıkarttık. Sınıfında Türkiye’nin en az tuz oranına sahip peyniri, sıkma peynir sınıfında. Çünkü vakumlu peynirlerde, tuz işin hilesi, tuz peynirin ömrünü uzatır. Biz piyasanın en az tuz oranına sahip, 0,3’te, paketten çıkarttığımızda hemen tüketebilirsiniz. 1 kilo peynir üretmek için 11 kilo çiftlik sütü kullandık.” diye konuştu.

“182 MARKETTE ÜNLERİMİZ VAR”

Ürünleri marketler aracılığıyla tüketiciye ulaştırdıkların anlatan Denge;

“Sütün sağılır sağılmaz soğutulması lazım. Biz soğutulmuş çiftlik sütünden ürünler üretiyoruz. Bu çok maliyetli bir işlem. Yüksek kalite ve sağlık standardında ürettiğimiz ünleri halkımıza ulaştırmak için marketlerle anlaşma yaptık. Kahramanmaraş’ta 182 markette ünlerimiz var. Ayrıca bölgede büyük şirketlerin yoğurt tahrikçisiyiz.” şeklinde konuştu.

“KATKI MADDESİ KONULAN SÜTLER İNSAN SAĞLIĞINI BOZUYOR”

Doğal lezzetleri markalaştırma adına yola çıktıklarını kaydeden Denge şunları söyledi;      

“Yakın bir zamanda tamamen sütten üretilen dondurma imalatına başlıyoruz. Biz doğal lezzeti halkımıza ulaştırmak adına, markalaştırarak yola çıktık.  Katkı maddesi konularak üretilen sütler insan sağlığını bozuyor. Biz bu yüzden sütümüz günlük üretiyoruz. Sütü 3 gün içerisinde tüketecek şekilde tarihini yazarak bölgede tek olarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Çocuklarımıza bu sütü gönül rahatlığıyla içirebilirler. Sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımız bize ulaşabilir. Anında cevap veriyoruz. Müşteri hizmeti çok önemli, gece 10’da bile aradıklarında biz ürünlerimizle ilgili her türlü bilgiyi tüketicilerimize aktarıyoruz.” (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 05.05.2018 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326