KASKİ, merak edilen sorulara yanıt verdi!

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (KASKİ), kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karasu kaynağında, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.

KASKİ, merak edilen sorulara yanıt verdi!

KASKİ, merak edilen sorulara yanıt verdi!

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (KASKİ), kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karasu kaynağında, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.

29 Aralık 2017 Cuma 20:59

Kaski Genel Müdürü Mustafa Uzunlar gazetecilere yaptığı açıklamada, Karasu’dan gelen içme suyunun tüketim noktasında hiçbir risk oluşturmadığını belirtti. Kaynağın sürekli analiziler yapılarak kontrol edildiğini aktaran Uzunlar;  “Vatandaşlarımız rahatlıkla suyu tüketebilirler, bende evimde bu suyu kullanıyorum daha hazır su da almadım.’’ dedi.

Uzunlar, şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’ın memba su kalitesine bakıldığı zaman Türkiye’nin gerçekten en iyi sularından biri. Biz su kalitesini koruma anlamında üç bölgede laboratuar kurduk. Elbistan’da, Pazarcık’ta ve merkezde olmak üzere. Burada çok sayıda kimyager var, laborant var ve ayrıca şebeke ve depoların ölçümünü ve takiplerini yapan klor ekipleri var. 7/24 sürekli bunlar görevde. Biz ihbara dayalı, adrese dayalı böyle bir bilgi gelir gelmez 185’e gelir gelmez bu arkadaşlarımız anında gidip hem ölçüm yapıyorlar hem de gerekirse müdahalede bulunuyorlar.

ANALİZLERE GÖRE HİÇBİR SIKINTI YOK

“İçme suyu kalitesinin analizlerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Bizim dışımızda ölçümleri yapan bu işle ilgilenen ve sürekli analiz yapan Halk Sağlık Müdürlüğü ekipleri var. Onlarla da eş zamanlı birlikte çalışıyoruz. Onlardan aldığımız bilgilerden aynı bizdeki bilgilerde aynı. Şunu söyleyebiliriz, sağlık açısından içme suyunda herhangi bir analiz sonuçlarına göre, sağlık müdürlüğündeki açıklamalara göre hiçbir sorun yok. Bulanıklık olabilir ama bulanıklığın sebebi suyun kendisinde ya da Kaski’nin şebekeye verdiği sudan kaynaklanıyor olabilir. Çeşitli sebepleri olabilir. Bulanıklık ya da kirlilik ihbarı olduğu zaman biz daha memnun oluyoruz. Çünkü kendimizi de aslında test etmiş oluyoruz. İçilebilir su olarak, Kahramanmaraş merkezde olsun, ilçelerimiz olsun son derece güvenli bir durumda.”

“Kaski ekipleri tarafından suyun kaynağından su alınarak kameralar önünde su analizi yapıldı.

Yapılan analiz sonucunda ise açıklama şu şekilde oldu;

Yapılan ölçümlerde insani tüketimli sular amaçlı hakkında ki yönetmelikte belirtilen bulanıklık değeri 1 (BİR) in altında olması gerektiği söyleniyor. Ph değerimiz 7.59, İletkenliğimiz 474, çözülmüş oksijen miktarımız 7,07, bulanıklık değerimizde 0,76. Kaynaktan aldığımız suyu biz depo da dinlendirerek şehir şebekesine o şekilde veriyoruz. Bu bulanıklığımız 0.30 seviyelerine kadar düşmektedir. Belirtilen değer insani tüketimli sular hakkında ki yönetmeliğin çok çok altında bir değerdir. Suyumuzun kalitesini herhangi bir sıkıntı herhangi aksaklık ölçümlerimizde de gözükmemektedir. İnsani tüketimli sular amaçlı hakkında ki yönetmelikte belirtilen maksimum değerlerin mevcut çıkan değerlerle kıyaslandığında çok çok altında olduğu görülmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326