“Parkomat uygulaması kalkacak”

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kentte büyük tepkiye neden olan bir konuya daha parmak bastı.

“Parkomat uygulaması kalkacak”

“Parkomat uygulaması kalkacak”

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kentte büyük tepkiye neden olan bir konuya daha parmak bastı.

28 Mart 2019 Perşembe 11:45

Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta birçok kişinin muzdarip olduğu parkomat uygulamasına son vereceklerini belirtti.

Öztunç; “Parkomat uygulaması Türkiye’nin farklı illerinde denendi. Örneğin Ankara’da vardı, yargı bunu engelledi. İnsanları evinin önünde arabasını park ediyor, haraç keser gibi fiş kesiyorlar. Böyle bir şey kabul edilemez. Ben büyükşehir belediyesi olarak bu uygulamayı kaldıracağım. Park sorunu çözülmeli. Bunun tek yöntemi de otoparklar yapmaktır. Biz otoparklarla bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

Parkomat işçilerinin uygulamanın sona ermesiyle belediye bünyesinde farklı yerlerde görevlendireceklerini aktaran Öztunç; “Parkomat uygulaması sona erdiğinde işçilerde işsiz kalmayacaklar. Yine hepsi belediye bünyesinde çalışacaklar. Belediye’de işe gelmeden maaş alanların yerine, emek harcayan bu arkadaşlarımız çalıştıracağız.” İfadelerini kullandı.

Sosyal belediyecilik alanında da kreşler açarak çocukların eğitim hayatına katkı sunacaklarını aktaran Öztunç,  “Artık tüm belediyeler kreş açıyorlar. Kreşlerde çocuklarımıza daha iyi eğitim verebiliriz. Zengin zaten çocuğunu kreşe göndere biliyor. Bizde dar gelirli ailelerimiz için her mahalleye kreş açacağız. Hem anneler rahatlayacak. Hem de çocuklar düzgün bir eğitimle hayata başlamış olacak.  Belediyenin görevi sadece çöp toplamak değil.” diye konuştu.

Sağlık alanında da adımlar atarak Diş ve Göz Hastanesi açacaklarını belirten Öztunç; “Diş ve göz hastanesi bizim için önemli. Bu yine çocuklarımızın geleceği için önemli bir adım olacak. Çocuklarımızın diş taraması çok küçük yaşlarda yapıldığı zaman gelecekte yaşanacak problemleri görmüş oluruz. Tedbir alınarak erkan tedavi süreci başlar. Göz içinde yine aynı şekilde. Göz ve Diş Hastanesi Belediyenin sosyal belediyecilik alanında olacak. Çok cüzi bir miktarda, küçük bir rakam ücret alınacak. Sadece çocuklar için değil aynı zamanda emeklilere de hizmet verilecek.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326