Topaktaş, oda başkanlığına yeniden aday!

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçiminin 13 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

Topaktaş, oda başkanlığına yeniden aday!

Topaktaş, oda başkanlığına yeniden aday!

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçiminin 13 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

21 Aralık 2017 Perşembe 15:16

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçim tarihinin 13 Ocak 2018 Cumartesi olduğunu belirterek, “Esnafımızın teveccühü ile tekrar Başkanlığa adayım” dedi. Topaktaş, ben Bedenimin zekatını Esnafıma hizmet ederek ödüyorum diyerek, Afşin esnafına Odanın kapılarını sonuna kadar açtıklarını belirtti.

4 yıllık süre zarfında yaptıklarını tek tek anlatan Hakan Topaktaş şunları söyledi;

2014 Yılı ocak ayında malumunuz Allah nasip etti esnaf sanatkarlarımızda teveccüh gösterdiler bizler göreve geldik. İlk çalışmamız odamız noktasında oldu.odamızı Afşin esnaf ve  sanatkarlarına yakışır nezih bir ortam haline getirmeye çalıştık ve Allah’a hamdolsun bunu başardık.Esnaf sanatkarımıza uygun nezih tertemiz bir oda şekline döndürdük.Odamızda ayriyeten yukarı katı bize ait değildi 400 metrekare yerimiz vardı onu da odamıza kattık ama inşallah önümüzdeki yıl görevimize devam edebilirsek onla da ilgili hazırlığımız olacaktır.Sonrasında bir çok etkinliğimiz bir çok faaliyetimiz oldu. Bunlara Portor  ile başladık.

Portor  muayenesi vardı esnaf sanatkar sektörümüzün bir çoğunda  o iptal oldu.

Aşağı yukarı 400 Esnaf Sanatkarımıza biz Hijyen Kursları yaptık ve onlara belgelerini takdim ettik.

Sonrasında yıl başı etkinlikleri başladı her yıl başında gelenekselleştirmeyi istediğimiz ve gelenekselleştirdiğimiz her yıl başında etkinlikler düzenledik elimizde çam sakızı çoban armağanı hediyelerle personellerimizle birlikte esnaf sanatkarlarımızı ziyaret ettik.onların hal ve hatırlarını sorduk sıkıntılarını dinledik.

Sonrasında mart ayı geldiğinde bende olmak üzere Malumunuz 8 mart Dünya Kadınlar günü var kutladığımız.Bizim 170 tane bayan üyemiz var yine personellerimizle birlikte çamsakızı çoban armağanı ile onları ziyaret ettik.Onları elimizden geldiği kadar onura etmeye çalıştık.

Sonrasında ramazan ayı geldi.Ramazan ayının ilk günü  vefat etmiş olan esnaf ve sanatkarlarımız için Ulu Camiide Mevlid-i Şerif okuttuk.

Ramazan ayında yine iftar birlikteliğimiz oldu.Ben İftar birlikteliklerimizde de söyledim amacımız orda iftar yapmaktan ziyade Afşin Esnaf Sanatkarı ile bir araya gelmek birlik beraberlik nedir onu göstermekti amacımız Allah’a Hamdolsun onu da başardık.

Sonrasında en son bu yıl Kurban Bayramı etkinliğimiz oldu onda da sloganla yola çıktık Esnaf sanatkarımızın Kurbanını keseceği bıçaklarını  ve kurbandan sonra içeceği kahvesi bizden dedik ve onların güler yüzü ile karşılaştık memnuniyetlerini gördük.

Bunların dışında yine bir çok kursumuz bir çok faaliyetimiz oldu SODES’le alakalı DOĞAKA ile de alakalı bunlar kalkınma ajansları onlarla alakalı uzmanlar getirttik toplantı yaptık.Kaymakamlığımızın toplantı salonunda bir çok esnafımızda katıldı.

Sonrasında KOSGEB’le alakalı girişimcilik kursları açtık.Ensonunu bu yıl açtık beş tane kurs açtık 150 tane hemşerimize girişimcilik belgesi taktım ettik ve içlerinden 5 tanesinin dükkanlarının açılışını yaptık.

Geçtiğimiz yıl ulusal mağazalar  noktasında marketçi esnaflarımızın şikayetleri vardı.Onların yarasına merhem olmak adına “Yerel Esnafına Sahip Çık” çalışması yaptık.Esnafa sahip çıkmak adına  kampanya yaptık sonrasında yine personellerimizle birlikte tek tek afiş çalışması yaptık.İş yerlerimizin kapılarına pencerelerine afişler astık onlara onların yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Ve inanıyorum ki bir çok yere vardık bu noktada.

Dolu dolu 4 yıl geçti 4 yılın sonunda da burada söylemek istiyorum dört yılın son üç yılında yılın en iyi mesleki kuruluşunun ödülünü aldık Allah’a hamdolsun.Kahramanmaraş İl ve İlçeler de en iyi esnaf odamız seçildi bunu da gururla söylemek istiyorum.

Tabi bizim amacımız onlara hizmet etmekti elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık.

KASAPLAR’IN MEZBAHA SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Afşin’de Mezbahamız kapanmıştı.Kasap esnafı Odamıza gelerek sorunun çözümü noktasında bir şeyler yapılmasını talep etti.Bizlerde konuyu Önce Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile daha sonra ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile görüşerek sorunu masaya yatırdık.Sağolsunlar Büyükşehir Belediyemiz Mezbaha sorununu Mobil Mezbaha ile çözdü.Kasap esnafımız şimdi daha memnun.

GALERİCİLER’İN GALERİCİLER SİTESİ İSTEĞİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Afşin’de Oto Alım Satımına yönelik faaliyet gösteren Galerici esnafımız bizlerden bir Galericiler Sitesi talebinde bulundu.Bizler de konuyu ivedilikle Afşin Belediyesine ilettik.Henüz sorun çözülmedi ama Afşin’in Galericiler Sitesi çalışması sürüyor.

BERBERLER TATİL GÜNÜNE KAVUŞTU!

Afşin’de Berber ve Bayan Kuaförleri bizlerden ortak bir Tatil günü çalışması talebinde bulundular.Bizlerde üyelerimizin bu teklifini masaya yatırdık.Tüm Berber ve Bayan Kuaförleri ile görüşerek konuyu değerlendirdik.Şu anda yapılan ortak istişare ile Berberlerimiz Pazar günü,Bayan Kuaförlerimizde Salı günü tatil yapıyorlar.

ELEKTRİKÇİLER DERNEK KURDU!

Afşin’de Elektrik,Elektronik ve Bobinaj Tesisatçılığı sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz bizlerden sabit fiyatlarla iş yapabilme konusunda bir çözüm önerisi sundular.Bizlerde bunun yolunun Dernek kurmaktan geçtiğini belirterek onlarla fikir alış verişi yaptık.Ve şu anda Elektrik,Elektronik ve Bobinaj Tesisatçılığı sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz Dernek çatısı altında faaliyetlerini yürütüyorlar.

YEREL ESNAFINA SAHİP ÇIK KAMPANYASI YAPTIK!

Market esnafımızın talebi üzerine Yerel Esnafına Sahip Çık kampanyası yaptık.Afişler astık ve bunu Medya organları aracılığı ile uzun süre gündemde tuttuk.Şu anda Vatandaşımızın Yerel Esnafına karşı bir hassasiyetinin olduğunun fark edebiliyoruz.

OTO YIKAMACILARIN RAYİŞ BEDELİ ÇÖZÜLDÜ!

Afşin’de faaliyet gösteren Oto Yıkamacı esnafımız Rayiş Bedel konusunda bir sorun olduğunu bizlerle paylaştı.Bizlerde yaptığımız ortak çalışmayla fiyatları sabitledik.

13 Ocak 2018 Cumartesi günü Odamızın seçim günüdür diyen Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş,Yeni bir seçim sürecine girdik 4 yıl sonunda tabi bu seçim sürecine girmeden önce Esnaf Sanatkarlar arkadaşlarıma sordum aday olayım mı olmayayım mı?  diye onlarda memnuniyetlerini gayet güzel bir şekilde dile getirdiler ve rica ettiler aday olmamız noktasında benden ondan sonra seçim çalışmalarına başladım. Şu anda aşağı yukarı seçim çalışmalarımız bitti.Sizlere bu gün Yönetim Kurulu arkadaşlarla birlikte seçim tarihi kararını aldık.Ve tüm esnaf Sanatkarlarımıza duyurmak için siz basın mensupları aracılığı ile toplantı yaptık. Dedi.

Seçim tarihimiz 13 Ocak 2018 Cumartesi günü belediye düğün salonunda seçimimiz olacaktır .Tabi yine ben bu noktada Esnaf Sanatkarlarımızdan  desteklerini esirgemeyeceğini  diyen Topaktaş,ben bu konuda Esnaf ve Sanatkarlarımıza güveniyorum.O güveni bana verdiler ben de onların bu güveni karşısında onları mahcup etmeyeceğime söz veriyorum.Benim her zaman söylediğim bir şey var ben bu bedeni zekatımı onlara hizmet etme için söz verdim.Seçimimizin öncelikle ilçemize Esnaf sanatkarımıza sonra ilimize ilçemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum.Tüm Esnaf ve Sanatkarımıza sevgilerimizi saygılarımızı sunuyorum.ve onların her zaman emrindeyim bunu bir kez daha beyan ediyorum. Teşekkür ediyorum” dedi. HALİL DEMİR/AFŞİN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326