Esnaf canından bezdi, 2 ayda 3 işyeri soyuldu!

Kahramanmaraş’ta sadaka kutularına danan hırsızlar, çarşı esnafını canından bezdirdi. Son 2 ayda aynı cadde üzerinde 3 işyerinin cam çerçevesini kıran hırsızlar, sadaka kutularındaki paraları da çalarak kayıplara karıştı.

Esnaf canından bezdi, 2 ayda 3 işyeri soyuldu!

Esnaf canından bezdi, 2 ayda 3 işyeri soyuldu!

Kahramanmaraş’ta sadaka kutularına danan hırsızlar, çarşı esnafını canından bezdirdi. Son 2 ayda aynı cadde üzerinde 3 işyerinin cam çerçevesini kıran hırsızlar, sadaka kutularındaki paraları da çalarak kayıplara karıştı.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:08

Yüzlerce liralık maddi zarara uğrayan bölge esnafı hırsız yada hırsızların aradan 2 ay geçmesine rağmen yakalanmamasından yakınıyor.  

Kahramanmaraş’ta hırsızlar, Trabzon caddesindeki iş yerlerini mesken tuttu. Son 2 ayda yüzer metre aralıklarla 3 iş yeri soyuldu yada zarara uğratıldı. Çoğunlukla sabaha karşı yaşanan olaylarda hırsızların hedefinde iş yerlerindeki sadaka kutuları bulunuyor. Ancak hırsızlar iş yerine girmek için levye ile zorladıkları cam çerçeveli dış kapıları kırıyor. Bu durum esnafa daha büyük zarar veriyor. Ramazan bayramından hemen önce başlayan hırsızlık olaylarında bir GSM bayii ile konfeksiyon mağazası soyulmuştu. Bu gün ise yine aynı cadde üzerinde kırtasiye dükkanı işleten Erhan Kılınç’a ait işyeri aynı yöntemle soyuldu.

İş yeri sahipleri ise hırsızların yakalanmamasından şikayetçi. Bölgede eskiden polisin sürekli devriye attığını anlatan çarşı esnafları, dükkanlarını gören MOBESE kameralarının da bozuk olduğu için çalışmadığını öne sürdü. Mağdur edildiklerini ifade eden iş yeri sahipleri suçluların biran önce yakalanmasını istiyor.

Bugün sabaha karşı iş yeri soyulan Akademi Kırtasiye’nin sahibi Erhan Kılınç ; “2 ay içinde, 3 işyerinin camını kırıp sadaka kutularındaki paraları alıyorlar. Abbate iş yerine girenler güvenlik kamerası çekmiş, fakat daha yakalanmadı. Benim iş yerinin soyulduğunu görenler 5:20’de camın kırıldığını söylüyor. Yaklaşık 800 ile 1000 liralık zarar var. Eskiden şelale parkın önünde sabah kadar bir ekip arabası dururdu. Şimdi yok. Ayrıca MOBESE’lerde arızalı. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum.” diye konuştu.  

Bölge esnaflarından Osman Danıştı ise aynı bölgede 2 ay önce Abbate konfeksiyon mağazasının soyulduğunu, 2 gün sonrada kendi iş yerlerinin hırsızların saldırısına uğradığını anlattı.

Danıştı; “100 metrede, 3 dükkan soyuldu. Bizde bir şey çalamadılar. Ama levye ile kapıyı patlattılar. Kapıda ses sensoru vardı, çalınca arabaya bini kaçmışlar. Emniyete başvurduk. Şahıs tespit edildi. Bu olay ramazan bayramına yakın gerçekleşti. Kapıdan dolayı 800 TL maddi zararımız oldu. Biz MOBESE’nin çalışmasını istiyoruz. Bize çalışmadığını söylediler. Biz hırsızları kendi güvenlik kameramızdan bulduk.” diye konuştu.

Abbate Konfeksiyon sahibi Mehmet Kalaylar ise 20 yıldır aynı cadde üzerinde esnaflık yaptığını, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi. Kalaylar; “Bizim dükkanımızda soyuldu. Diğer eşyaları almamışlar, kasaya yakın olduğu için, içeri girmeden sadaka kutusunu alıp kaçıyorlar. Yüzünün görülmesine rağmen yakalanmadı.” açıklamasını yaptı. (Haber: Muttalip Akkuş)  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326