Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Operasyonu

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 40 parça tarihi eser ele geçirildi.

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Operasyonu

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Operasyonu

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 40 parça tarihi eser ele geçirildi.

05 Aralık 2018 Çarşamba 13:52

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser operasyonu yapıldı. Operasyonda Roma dönemine ait sikke, asker figürü, heykelcik ve mühürden oluşan 40 parça tarihi eser ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Onikişubat İlçesi Hacı Mustafa Mahallesi Gazı Mustafa Kemal Caddesinde bir ikamet adresine operasyon yaptı. Operasyonda adreste yapılan aramada 2863 sayılı kanuna muhalefet  kapsamında olduğu değerlendirilen sikke-figür-heykelcik ve mühürden  oluşan toplam 40 parça tarihi eser ele geçirildi. İkamet sahibi V.D. yakalandı. Konuyla ilgili adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Maddi değerinin çok büyük olduğu belirtilen eserler, Müze Müdürlüğüne teslim edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326