300 liralık sermaye, 10 milyon TL’lik yatırıma dönüştü

Kahramanmaraş’ta 18 yıl önce Ahmet Davarcıoğlu tarafından 300 TL sermaye ile kurulan AKDO, dondurma ve tatlı sektöründe yaptığı yatırım hamleleriyle sektördeki dev şirketler arasında yerini aldı.

300 liralık sermaye, 10 milyon TL’lik yatırıma dönüştü

300 liralık sermaye, 10 milyon TL’lik yatırıma dönüştü

Kahramanmaraş’ta 18 yıl önce Ahmet Davarcıoğlu tarafından 300 TL sermaye ile kurulan AKDO, dondurma ve tatlı sektöründe yaptığı yatırım hamleleriyle sektördeki dev şirketler arasında yerini aldı.

12 Temmuz 2018 Perşembe 16:55

Beş yıl önce şubeleşme faaliyetlerine ağırlık vererek Esentepe bölgesine 1 Milyon TL’lik bir yatırımla ilk şubesini açan şirket, yatırımlarını 2013’te açtığı Tekerek şubesi, 2014 de açılan Piazza şubesi takip etti.

Son olarak Kahramanmaraş Kayseri yolu üzerinde AKDO Evi projesi ile Kahramanmaraş’ta 7. şubeye ulaşan AKDO, Gaziantep’te açtığı yeni şubesi ile gözünü Türkiye geneline çevirdi.

Şirketin kuruluş ve büyüme süreciyle ilgili bilgi veren AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, sektörde, usta olduktan sonra askerlik görevini bitirerek 300 lira gibi bir sermaye ile babasının evinin altında küçük bir imalathane açıp üretime başladığını, ardından şirketin şubeleşme yoluyla hızlı bir büyüme sürecine girdiğini ifade etti.

İlk şubeyi Kahramanmaraş'ta Esentepe bölgesine açtıklarını anlatan Davarcıoğlu; “İlk başlarda toptan fiyata perakende tatlı satınca yoğun ilgi gördük. İlk şubemizi Esentepe konutlarının orda, iki katlı olarak açtık. Bu iki katlı mekânımızda yetmeyince 2. şubemizi Tekerek de açmaya karar verdik. İlk açtığımızda Tekerek dağın başı gibi bir yerdi. Ama yine de işlerimiz çok şükür yoğundu. Kahramanmaraş’ta aileler için açılan ilk cafe tarzında bir yerdi. Ayrıca bahçesi olan ilk yerlerden birisi biziz.” dedi.

“BİZİM İÇİN ALTIN KURAL MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ” 

AKDO Kurucusu Ahmet Davarcıoğlu, marka prensiplerinden asla ödün vermeyen bir yapıda olduklarını ve bu prensiplerin başında müşteri memnuniyeti, hijyen ve nezihlik geldiğini anlattı.

Davarcıoğlu, bu prensiplerle Kahramanmaraş’ın önde gelen markaları arasında yer aldıklarını, bu başarının, Kahramanmaraş ile sınırlı kalmayıp önce Türkiye genelinde şube sayısını artırıp ardından da uluslararası saygın bir marka olmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

Bu hususta da Dünya’da birçok ülkeden, özellikle Birleşik Arap Emirliklerinden talep gördüklerini ifade eden Davarcıoğlu:” 2019 yılında Francis’in çalışmalarına başlayacağız. Bunla ilgili talepleri toplamaya başladık. Kalite standartlarımıza uyacak firmalarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Çevre ve büyük illerde şubelerimizi önce biz açacağız. Başta, Ankara, İstanbul, İzmir Malatya ve Adana'da 10 Milyon TL'lik yatırm yapacağız.” diye konuştu.

Davarcıoğlu, Kahramanmaraş dondurmasına standartlar getirilmesini çok sevindirici bir haber olarak değerlendirdi. Başka şehirlerde merdiven altında üretilip Kahramanmaraş Dondurması adıyla satış yapılmasının ‘Maraş’ dondurmasının adına zara verdiğini dile getirdi.

"KALİTE STANDARTI ŞART"

Başarılı bir yatırımcı olarak yeni yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Ahmet Davarcıoğlu, yatırımlar da en önemli etkenin istikrar olduğunu vurguladı.

Yatırımcının yaptığı işte, ürettiği üründe mutlaka bir kalite standardı yakalaması gerektiğinin altını çizen Davarcıoğlu şunları söyledi;

“Yatırıcıların ilk olarak para kazanmaya odaklanmamalı. İlk olarak kalite elde edilmeli. Ancak bu şekilde daha kaliteli işler çıkararak daha başarılı olunabilir.” (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 12.07.2018 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326