Hisarmak’tan yatırım atağı, dünya pazarına girdi!

Kahramanmaraşlı Hisarmak Kazan Sanayi firması, geliştirdiği akışkan yataklı buhar kazanı teknolojisi ile dünya pazarına açılıyor.

Hisarmak’tan yatırım atağı, dünya pazarına girdi!

Hisarmak’tan yatırım atağı, dünya pazarına girdi!

Kahramanmaraşlı Hisarmak Kazan Sanayi firması, geliştirdiği akışkan yataklı buhar kazanı teknolojisi ile dünya pazarına açılıyor.

01 Şubat 2018 Perşembe 14:07

Enerjiden, tekstil sektörüne birçok iş kolundaki fabrikalarda enerji maliyetini aşağı çekmek için tasarlanan kazan sistemi, düşük kalorili yerli linyitten, yüksek verimli ısı üreterek kısa sürede buhar üretebiliyor. Filtreleme sistemiyle de dikkat çeken akışkan yatak teknolojisi, aynı zamanda çevre dostu olma özelliği taşıyor.

Kahramanmaraş’ta, 2008 yılından bu yana sektörde tecrübe edinen Hisarmak Kazan Sanayi, 2015 yılında kurumsallaşarak 5 bin metrekare kapalı alana kurulu fabrikada Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerine ürün satıyor.

Yurt içinde bir çok şehre ürün gönderen firma, bir yıl önce dünyaya açılarak bir çok ülkeyle iş anlaşması imzaladı.

Şirketin faaliyet alanıyla ilgili bilgi aktaran Hisarmak Kazan Sanayi Şirket Müdür Mustafa Topal, Hisarmak Makineyi 2015 yılında kurduk. Buhar kazanları imalatı yapıyoruz. Daha önce ilimizde ithal edilen bu buhar kazanları günümüzde ilimizden dünyaya ihraç ediliyor. Hisarmak Makine olarak Kahramanmaraş’ta buharın gücünü makine imalatına dönüştürerek yurt dışına ihraç ediyoruz.” dedi.

“DÜNYAYA AÇILDIK”

2017 yıl itibariyle yurt dışına açıldıklarını duyuran Mustafa Topal, “Yurt dışına Özbekistan, Azerbaycan, Kosova’ya ihracat yapıyoruz. Kosova, Kırgızistan ve Özbekistan’da müşteri temsilciliğimiz var. 15 ton kapasiteli buhar kazanlarını üretebilir durumdayız. Önümüzdeki ayda akışkan yataklı enerji santralleri buhar kazanı üretimine başlayacağız.” diye konuştu.  

“KAHRAMANMARAŞLI SANAYİCİ BİZİ TERCİH ETSİN”

Kahramanmaraş’tan dünyaya makine ihraç ediklerini ancak kentteki sanayicilerin şehir dışındaki firmalarla iş yaptığını anımsatan Topal şunları kaydetti;

“Maalesef burada fason imalat olarak ürettiğimizi buhar kazanlarını diğer illerdeki firmalar bizden alıp tekrar Kahramanmaraş’a pazarlıyor. Böyle bir acı gerçeğimiz var. Adana ve Kayseri’de 2 büyük firmaya kazanlarımızı kurduk, sorunsuz çalışıyor. Ancak Kahramanmaraş’ta iş adamlarımıza bunu anlatamıyoruz. Yerli firmaların bizi tercih etmeleri hem maliyet hem de servis açısından daha ekonomik olacaktır.” (Mehmet Ağcakoyunlu)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326