İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul: "Rekabet için yenilik şart"

Kahramanmaraş’ta tekstil ve enerji gibi önemli alanlarda büyük yatırımlarla adını dünyaya duyuran İskur Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, “Modern çağın gerektirdiği şartlara uyum sağlamak ve rekabet edebilmek için, bu sektörde kendini yenileyerek, modayı takip ederek ve markalaşmayı hedefleyerek lider konumda olmalıyız.” dedi.

İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul: "Rekabet için yenilik şart"

İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul: "Rekabet için yenilik şart"

Kahramanmaraş’ta tekstil ve enerji gibi önemli alanlarda büyük yatırımlarla adını dünyaya duyuran İskur Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, “Modern çağın gerektirdiği şartlara uyum sağlamak ve rekabet edebilmek için, bu sektörde kendini yenileyerek, modayı takip ederek ve markalaşmayı hedefleyerek lider konumda olmalıyız.” dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 14:26

Türkiye’nin önemli bir tekstil ülkesi olduğunun altını çizen A. Kadir Kurtul, “Sektördeki Türk ürünlerinin kalitesi tartışılmaz. Tekstil sektörü, temelleri çok eskiye dayanan ve insanlık var olduğu müddetçe de devam edecek güçlü bir sektör. Moda değişebilir, kullanılan malzemeler değişebilir, üretim teknolojileri değişebilir ancak insanların giyinme ihtiyacı her dönem var olacaktır. Hangi sektör olursa olsun, ayakta kalmak, güçlenerek büyümek için modern çağın gerektirdiği yeniliklere uyum sağlamak şarttır. Kendini yenilemeyen, geliştirmeyen, farklılaştırmayan firmalar yok olmaya mahkûm. O yüzden, ülke olarak biz de katma değeri yüksek, üst düzey teknoloji gerektiren, moda ve markaya yönelik ürünler üreterek, sektörde lider konumda olmalıyız.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Ekonomisi İçin Tekstilin Ayrı Bir Önemi Var”

Kahramanmaraş’ın tekstil sektöründe dikkat çeken yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirten Kurtul, “Kahramanmaraş önemli bir tekstil şehridir. Türkiye’de iplik üretiminde ilk sırada. Örgü, dokuma ve denim kumaş, boya-apre ve hazır giyim konusunda da Türkiye’de önemli bir yere sahip. Kahramanmaraş ekonomisi açısından da tekstilin ayrı bir önemi var. Şehrin, yatırım, istihdam ve büyüme alanlarında açık ara lider sektörü tekstildir. Bölgemize bakacak olursak, komşumuz Gaziantep de son derece önemli bir tekstil şehri. Son teşviklerden sonra, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman da sektörün yükselen yıldızları konumunda bulunuyor.” dedi.

İskur’un Sırrı “İnanmak, Çalışmak ve Yetinmek”

İplikten örmeye, dokumadan denim kumaşa, boyadan hazır giyime kadar tekstil sektörünün her alanında faaliyet gösteren; ayrıca tarım, enerji, otomotiv ve plastik sektörlerinde de faaliyetlerini sürdüren İskur, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’da yer alan fabrikaları ile üretime ve istihdama önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yerini koruyan İskur, hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. İskur’un bugünlere gelmesinde en önemli payın tekstil sektörüne ait olduğunu ifade eden A. Kadir Kurtul, başarılarında etkili olan unsurları şöyle özetledi: “İskur’un başarı hikâyesini inanmak, çalışmak ve yetinmek olarak özetleyebiliriz. Her şeyden önce vizyonumuza, kendimize, çalışanlarımıza ve iş yaptığımız çevremize inandık. Hedeflerimiz doğrultusunda, doğru bildiğimiz yolda hangi şartlar ve koşullar olursa olsun bıkmadan usanmadan çalıştık. Kazandığımızla yetinmesini ve paylaşmasını bildik; birlikte büyütme kültürünü ön planda tuttuk.”

Tekstil sektörünü İskur’un amiral gemisi olarak nitelendiren Kurtul, “Tekstil sektörü hiç şüphe yok ki grubumuzun amiral gemisi. İlk yatırımlarımıza başladığımız sektör. İskur Grubun bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip ve aynı zamanda diğer yatırımların ana finansörü.”  sözlerine yer verdi.

“Hazır Giyimde Türk ve Dünya Markalarının Önemli Tedarikçisiyiz”

İskur, iplik ve kumaş alanında gerçekleştirdiği yatırımların ardından son dönemde hazır giyime yönelik faaliyetleri ile de dikkat çekiyor. İskur’un hazır giyim alanında dünya markalarına tedarik sağlamak üzere önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Kurtul, “İskur, hazır giyim tarafında önde gelen Türk ve dünya markalarının önemli bir tedarikçisi konumundadır. İplik ve kumaş alanlarında oldukça tecrübeliyiz; ancak hazır giyim tarafı bizim için daha yeni ve genç bir işkolu. Bir taraftan, dünya markalarına tedarikçilik yapıp kendimizi geliştirirken; öte taraftan kendi markamızı oluşturma konusunda ciddi çalışmalar içindeyiz.” açıklamalarına yer verdi. (Kaynak: Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İlavesi)

Son Güncelleme: 17.07.2017 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326