Turizm sektörü soluk aldı

Zeytur Turizm Seyahat Acentesi şirket Müdür Aydın Yıkan, turizm sektöründe bir önceki yıla oranla yüzde 50'lik bir artış gözlendiğini söyledi.

Turizm sektörü soluk aldı

Turizm sektörü soluk aldı

Zeytur Turizm Seyahat Acentesi şirket Müdür Aydın Yıkan, turizm sektöründe bir önceki yıla oranla yüzde 50'lik bir artış gözlendiğini söyledi.

25 Temmuz 2017 Salı 12:52

Aydın, 2016 yılında Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi ve arkasından 15 Temmuz  hain darbe girişimiyle sektörün darboğaza girdiğini ancak 2017 yılı itibariyle oluşan istikrar ve güven süreci ile rahat bir nefes aldıklarını belirtti.

Sezonun açılışıyla, özellikle tatil ve kültür turlarında yüzde 50'lik bir artış gözlendiğini bildiren Aydın;  "Sektörde yüzde 50'lilik olumlu bir geri dönüş yaşandı. Turizm sektörü bu dönüşlerle bir nebze soluk aldı. Özellikle tatil ve kültür turlarında yüzde 50'liden fazla artış var. Buda piyasada olumlu bir hava oluşturdu. Tatillerini erteleyenler yeniden tatil planı yapmaya başladı. Seçim döneminde yaşanan ekonomik çalkantı yerini olumlu havya bırakınca insanlarda tatil palanlarını yeniden gündeme aldı. Önümüzdeki yılın daha canlı geçeceğine inanıyoruz." diye konuştu.  

"YURT İÇİ VE YURT DIŞI SEYAHATLERDE ARTIŞ VAR"

Geride bıraktığımız 2016 yılında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Aydın şöyle konuştu; "Gerek Rusya ile yaşanan uçak krize ve ardından yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sektöre olumsuz etkide bulunmuştu. 2017 Turizm sezonunda bu kötümser hava atlatıldı. 2018 yılında sektör'de yüzde 100'lük bir artış yaşanacağına inanıyoruz. Yaz sezonunda hem yurt içi hem de yurtdışı seyahatlerde büyük artış gözledik."

Zeytur olarak; yurtiçi ve yurtdışı turları, otel rezervasyonları, kültür turları, okul gezileri, uçak biletleri, vize işlemleri ve iş gezileri hizmeti verdiklerini kaydeden Aydın, 'Bizi tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyorum' diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326