İkinci el araba satışına dikkat! Paranız yanabilir

Eğer arabanızı satmaya karar verdiyseniz ,Lütfen bu kurallara dikkat edin. Çok küçük bir hata ile bile paranız yanabilir.

İkinci el araba satışına dikkat! Paranız yanabilir

İkinci el araba satışına dikkat! Paranız yanabilir

Eğer arabanızı satmaya karar verdiyseniz ,Lütfen bu kurallara dikkat edin. Çok küçük bir hata ile bile paranız yanabilir.

04 Temmuz 2017 Salı 14:39

Trafikteki araç sayısı her geçen gün artmakla birlikte bu sayı 2017 yılında 21 milyona ulaşmış durumda, Neredeyse ülke nüfsunun dörtte biri (4/1)’i sayılan bu araç nüfusunun her geçen gün binlercesi el değiştiriyor veya hurdalığa ayrılıyor. Bu kadar çok olan pazarlık kötü niyetli olan insanlarında işine geliyor. Sizin canınız gibi koruduğunuz baktığınız arabanızı satarken nelere dikkat etmelisiniz

İşte haberin detayları…

PARAYI HİÇ BEKLEMEDEN GÖNDERİYOR

Arabanızı bir siteye satılığa koydunuz. Daha sonrasında ise sizi Hasan diye bir şahıs arayıp ‘arabana 55 bin veririm’ gibi cümleler kullandı. Sonra sizin hesap numaranızı istedi ve ardından hesabınıza 55 bin lirayı yolladı. Açıklamada ’46 BS… plakalı aracın satış bedeli yazdığını görünce içinize bir rahatlama geliyor.Hemen Noter’in yolunu tutuyorsunuz. Noter’e gittiğiniz sıralarda  Hasan sizi arayıp işim çıktı vb. bahanelerle sen işi arkadaşım Kazım’la yap diyor.

ÜÇ GÜN SONRA BAKIN NE İSTİYOR

Yeni Şafak’ın yayınladığı habere göre Kazım’a aracı bedelsiz devrediyosunuz  Noter’de imzalamış olduğunuz sözleşmede ‘Parayı eksiksiz bir şelide aldım’ diye bir maddeyi de imzalamış oluyorsunuz. İşte asıl olay bundan sonra başlıyor. Aradan üç gün geçiyor Hasan bir ihrtarname çekip, sana’ 55 bin yolladım’ arabam hala gelmedi gibi bir ifade kullanıyor. Hemen paramı iade et diyince artık eliniz kolunuz bağlanıyor.

GÖRÜNÜŞTE HUKUKA UYGUN!

Kazım ihtarnamaesinde ‘parayı elden verdim’ diyerek yavaş yavaş işine devam ediyor. Adam Savcıya zv c başvursa bile Hasan ile Kazım arasında herhangi bir telefon görüşmesinden hiç bir şey bulamıyorlar. Adam bu durumda haksız durumda kaldığı için 55 bin lirayı geri gönderiyor 55 bin lira ve araba öylece uçup giderken adam çaresi bir şekilde bu duruma seyirci kalıyor.

'İTHARLA PARAYI GERİ ALAMAZ'

İSPAT YOKSA GERİ ALIR

Tokbaş’ın yaptığı açıklamaya göre Hasan’ın yatırdığı parayı Mağdur’un geri alabilmesi için tekrardan karşı dava açması gerekiyor. Bu durumda araç’ın sahibi Borçalar Kanunu’nun ‘Vekaletsiz İş Görme’ Hasan’ın Ahmet’in vekili olduğuna dair ispat için 2 tane şahit gerekiyor. Şahit yoksa araç satıcısı da parası da yanıyor.

Hukuki bir sıkıntı yok

Son Güncelleme: 04.07.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326