Fırat Kalkanı’ndan sonra sıra Afrin’de

Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümü yaklaşmak üzereyken, TSK, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye yönelik operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

Fırat Kalkanı’ndan sonra sıra Afrin’de

Fırat Kalkanı’ndan sonra sıra Afrin’de

Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümü yaklaşmak üzereyken, TSK, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye yönelik operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:03

PYD KÖŞEYE SIKIŞTI

Fırat Kalkanı Harekatı’yla yapılan Azez-Cerablus Güvenli bölge hattına, PKK’nın Suriye uzantısı PYD tarafından tahrik ve tacizlerin git gide  arttığı bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak”  ifadelerine yer vermişti.

AFRİN'E OPERASYON ABD'YE KARŞI KOZ

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Afrin’e yönelik operasyon ile ilgili açıklamada bulundu, "Türkiye, gelişmelere bağlı olarak Afrin'i, ABD'ye karşı bir koz ve baskı unsuru olarak kullanıyor. : "Bu bir politik hamledir. Türkiye, bu politik hamleyi sınıra yığınak yaparak da destekliyor. Zamanında Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı konusunda da soru işaretleri vardı. Kobani'ye 29 Ekim'de peşmergeyi getiren bir ülkenin böyle bir harekatı yapmasını kimse beklemiyordu. O zamana kadar Türkiye, Suriye politikasında ABD'yle işbirliği yapıyordu.” Dedi.

'PKK ÜZERİNDEN İKİNCİ İSRAİL'

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş devam eden açıklamasında, Afrin’e yapılacak olan operasyonun 'PKK üzerinden ikinci İsrail' cümlelerine yer vererek, PKK’nın sözde ‘referandum’ planlarını ise 100 yıl daha toprağa gömer dedi. Karataş açıklamasında,  "Afrin operasyonu, 'PKK üzerinden ikinci İsrail', Suriye'nin kuzeyinde planlanan sözde 'referandum' gibi planları 100 yıl daha toprağa gömer. Türkiye sınırının güvenliği açısından da oldukça önemli. ABD ve müttefiği terör örgütü YPG, şu anda Rakka'ya odaklandı. Suriye Rusya'yla beraber Deyr-i Zor harekatını yapıyor, Rakka'yı güneyden kuşatıyor. Çünkü Deyr-i Zor'u kaybederse Şam'ı da sıkıştıracak, bunun için yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye, Afrin kozunu her zaman oynayabilir. Suriye'deki gelişmeleri ABD ve Rusya arasındaki ilişkilere de bakarak gözleyen Türkiye, operasyona bu siyasi gelişmelere göre karar verecek." İfadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 09.08.2017 13:13
Anahtar Kelimeler:
Tsk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326