Helete Organik Elma üssü oluyor

Kahramanmaraş’ta Organik Elma Hasat Tarla Günü etkinliği yapıldı.

Helete Organik Elma üssü oluyor

Helete Organik Elma üssü oluyor

Kahramanmaraş’ta Organik Elma Hasat Tarla Günü etkinliği yapıldı.

16 Ekim 2017 Pazartesi 09:39

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesinde yaklaşık 30 yıldır yapılan elma yetiştiriciliği, son 4 yılda organik elma üretim modeline dönüşmeye başladı. 2017 yılı itibariyle 36 üretici ile 700 elma bahçesinde organik üretim yapılıyor.

Çevre ve insan sağlığına duyarlı entegre mücadele prensipleri doğrultusunda gerçekleşen üretim, ulusal düzeydeki tüccarlar tarafından takip edilerek ürün alımı gerçekleştiriliyor.

Helete Mahallesinde gerçekleştirilen Organik Elma Hasat Günü etkinliğine katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu Kahramanmaraş’ın önemli bir coğrafya olduğunu belirtti.

Emiralioğlu; “Kahramanmaraş’ ta her şey yetişiyor, tarımsal açıdan çok önemli zenginlikleri bir arada barındıran bir şehir, burada her şey yapmak mümkün işte bugün burada alternatif ürünler içerisinde bir alternatifin neticelenmesini birlikte yaşıyoruz. 2013 yılında sertifikalı üretim modellerini ilimizde geliştirmemiz lazım dediğimiz de ilimizde neredeyse organik tarım hiç yoktu iyi tarım uygulaması ise sadece bir çiftçimiz tarafından 300 da alanda gerçekleştiriliyordu. Şimdi şükürler olsun 300 da olan iyi tarım alanımız 2017 yılı itibariyle 105 bin dekara çıktı. Organik tarım alanında da Helete Mahallesi çiftçilerimiz başta olmak üzere ilimizde önemli kazanımlar sağlandı. Tabi ki burada çiftçilerimizin üreticilerimizin emekleri gayretleri ve devletle yaptıkları işbirliği bizim teknik elemanlarımızın tavsiyelerine uyumaları son derece önemli şimdi burada üretilen elmaların dünyanın dört bir tarafına gidiyor olması bize gurur veriyor. Çiftçilerimize çok daha fazla mutluluk veriyor.” dedi.

Kaymakam Oğuz Cem Murat da; “Tarım her şeyimiz, ülke olarak tarımı çok önemsiyoruz, bu konuda devletimiz birçok konuda çiftçilerimizi destekliyor.  Helete’de üretimin her geçen yıl artarak devam ediyor.” diye konuştu.  

Etkinlik, 36 organik üretim yapan çiftçilerin belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326