Bu bitki altın değerinde!

Kahramanmaraş’ta endemik bitki olması sebebiyle dağlardan toplanması yasaklanan salebin, ovada üretimine başlandı.

Bu bitki altın değerinde!

Bu bitki altın değerinde!

Kahramanmaraş’ta endemik bitki olması sebebiyle dağlardan toplanması yasaklanan salebin, ovada üretimine başlandı.

09 Ekim 2018 Salı 13:48

Kahramanmaraş’ta dondurmanın olmazsa olmazlarından olan salebin, endemik bitkiler arasında gösterilip korumaya alınmasıyla, üreticiler ovada 1000 dekarlık alanda çiftlik kurarak salebin üretimine başladılar. Türkoğlu İlçesi Kılılı Mahallesi kırsalında kurulan Keçi Üretim ve Adaptasyon Çiftliği” herkese örnek oluyor.

Hastalıktan ari keçi sütünün yanı sıra, şöhretini doğal salep orkidesine borçlu olan dondurmada dünya markasını yakalayabilmek için sektör, 1000 dönümlük alanda çiftlik kurdu ve bu yıl 10 ton salep hasadı yapıldı. Kilosu 500 liradan giden salep üretimi için çiftçilere yüz güldürücü çağrı yapıldı. Bundan böyle salep, bilimsel olarak tarlalarda yetiştirilecek.

SALEP ÜRETEN ÇİFTÇİYE 10 YIL ALIM GARANTİSİ

Özellikle soğuk kış günlerini ısıtan, kısık sesleri açan ve hoş tadıyla dondurmaya tat, sertlik ve geç erime özelliği veren salep üretimi için Mehmet Kambur çiftçilere seslenerek “salebi üretin, sizlere 10 yıl alım garantisi veriyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326