İşte Türkiye'nin normalleşme planı

Koronavirüs tedbirlerinde son dakika: Cumhurbaşkanlığı kabinesi yeni kararlar aldı.

İşte Türkiye'nin normalleşme planı

İşte Türkiye'nin normalleşme planı

Koronavirüs tedbirlerinde son dakika: Cumhurbaşkanlığı kabinesi yeni kararlar aldı.

18 Şubat 2021 Perşembe 10:54

Başkan Recep Tayyip Erdoğan duyurdu ve Türkiye'nin normalleşme planı belirlendi. Başkan Erdoğan, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası canlı yayında millete seslenen Erdoğan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılacağını ve Mart başının kritik takvimin başlangıcı olacağını ilan etti.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlara göre;

İLLER 4 GRUBA AYRILIYOR

Tüm şehirler, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayrılarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecine geçiyor.

Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek.

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımlar da bir iki hafta içerisinde başlamış olacak ve buna ilişkin yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırılacak.

İller vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Normalleşme takvimini de buna göre yürütülecek.

BU MUSİBET TEHDİT OLMAKTAN ÇIKACAK

Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakârlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz. Aşılamada 5 milyon 700 bin rakamına ulaştık. Erdoğan son dakika ifadelerinde "Bazı illerimizde karşımıza gayet iyi fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde hala sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük." dedi.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içindeyiz. Gübre desteklerini yüzde 100 artışla 2 katına çıkarıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326