Rüştü Bozkurt’un kaleminden Dünya’nın 38. Yıl dönümüne özel makale

Neden DÜNYA GAZETESİ  Okumalısınız?

Rüştü Bozkurt’un kaleminden Dünya’nın 38. Yıl dönümüne özel makale

Rüştü Bozkurt’un kaleminden Dünya’nın 38. Yıl dönümüne özel makale

Neden DÜNYA GAZETESİ  Okumalısınız?

03 Mart 2018 Cumartesi 10:34

Her  okuyucu, bedel ödeyeceği için satın alacağı gazeteyle ilgili soru sorma hakkına da sahiptir. Gazete de kendi ürününe neden bedel ödenmesi gerektiğini sağlam gerekçelerle okuyucusuyla paylaşma sorumluluğunu taşır.

DÜNYA Gazetesi  38’inci yılını tamamladı. Bu zaman,  çağımızın ölçülerine göre gerekli “birikimi” sağlamak için yeterli bir zamandır.

Sorgulayın

DÜNYA  Gazetesini okumanız için 5 nedeni iyice sorgulamanız gerekir.
1          Çağımızın petrolü  “verileri değere dönüştürmedir”.
2          DÜNYA Gazetesi kısa mesajla iletişim sağlamanın ötesinde, ayrıntı bilgisi paylaşarak      “düşünce geliştirmenin”  aracıdır.
3          Herhangi bir çıkar grubuna angaje değildir; küçük bir aile şirketidir; gazeteci kökenli                   kurucusunun ilkelerini sürdüren  “tarafsız yayıncılık” ilkesine sadakatini korumayı 40 yıla         yakın bir zamandır kanıtlamıştır.
4          “Abone-odaklıdır”; size erişebilmenin, pahalı da olsa, “en etkin yolunu” izlemektedir.
5          “İnteraktif gazetecilik ilkesi” nedeniyle  bütün iş yerlerini  “müşteri değil paydaş” olarak             algılamaktadır

Konu  DÜNYA Gazetesi  ise  “aklınızı bizim dediklerimize de emanet etmeden”  yukarıda başlıklar halinde  sıralanan  gerekçeleri  alabildiğine  sorgulayın… İki arkadaşınızla yediğiniz bir akşam yemeğin bedeli olan DÜNYA’ ya aboneliğin karşılığı, ondan alacağınız  “bir cümlelik kaliteli fikrin”  getirisiyle asla ölçülemez…

Ne yapmayın?

Nobel Ödüllü  yazarımız  Orhan Pamuk’un bir makalesinde altını çizdiği gibi, “ Kısa mesajlarla iletişim kurabilirsiniz, ama asla düşünce geliştiremezsiniz’”… O halde kısa  mesajlara dayalı iletişimle  “…anlamış gibi” yapmak geleceğinizi inşa etme niyetinden sapma olur… Kısa mesajlı iletişimin sığlığı, vasatlığı , sizi geliştirmeyen aldatıcılığı  tuzaklarına yakalanmayın….

“Bilgi Çağı” dediğimiz bugünün danyasında, işlerimizin birikim yeteneklerini koruma ve uzun dönemli geleceğini  güven altına almada  gelişmelerin  ayrıntısı hakkında  “uzmanlık bilgisinin” çok etkin bir araç olduğunu akıldan çıkarmayın.

İnsanı insan yapan en temel değerin, “geleceği öngörme-önlem alma disiplini” olduğunu, “değerlerimizi ve kaynaklarımızı”  korumanın  “ödünsüz gözetim ve denetim” yapmaktan geçtiğini akıldan çıkarmayın; “kendimizi sürekli yeniden üretmenin” etkili sonuçlarını almanın yollarından birinin de sizi  her gün uyaran  ihtisas gazetesi DÜNYA’nın  “izleyicisi” olun “seyircisi” değil…Ona bedel ödeyin, ama  içeriğinde gördüğünüz eksiklerin hesabını da sorun…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326