ASKF kongresinde usulsüzlük iddiası !

Kahramanmaraş ASKF’de dün yapılan olağan genel kurulda, muhalif grubun önergesini gündeme almayan divan başkanı mevcut başkanın yeniden seçilmesine adeta müsaade etti.

ASKF kongresinde usulsüzlük iddiası !

ASKF kongresinde usulsüzlük iddiası !

Kahramanmaraş ASKF’de dün yapılan olağan genel kurulda, muhalif grubun önergesini gündeme almayan divan başkanı mevcut başkanın yeniden seçilmesine adeta müsaade etti.

09 Eylül 2017 Cumartesi 09:41

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) dün düzenlediği olağan genel kurulda skandallara sahne olurken; mevcut başkan tek aday olarak seçime girmesini sağlayarak yeniden başkan seçildi.

ASKF’nin 14’üncü olağan genel kurulu, dün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı. 133 delegesi olduğu bildirilen ASKF’nin olağan genel kuruluna 116 delege katıldı. Bazı spor kulüplerinin üyelik aidatını zamanında yatırmadığı gerekçesiyle oy kullandırılmadığı seçimlerde, divan başkanı seçilen Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek’in de yanlı tutumu dikkatlerde kaçmadı. Divan başkanlığı için mevcut başkan Ergün Önal ve arkadaşları tarafından delege olmadığı halde divan başkanlığı için önerilen Kolutek, muhalif grupta yer alan Akif Arslan’ın divan başkanlığı önerisine çoğunluk sağlayarak genel kurulu yönetti.

İŞTE MARASAKTİF.COM'DAKİ "Kongre mi Komedi mi?" YAZISI

 Açılışını, İl Futbol Tertip Komitesi Kulüpler Temsilcisi Abdurrahman Akbaba’nın yaptığı genel kurula; Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan ve kulüp delegeleri katıldı. ASKF’nin doğal delege olan yönetim, denetim ve disiplin kurulu asil üyelerinin yanısıra 37 kulübün 111 delegesi ile birlikte toplam 133 delegeden 116’sının katıldığı genel kurul, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

ASKF Genel Başkanı Ergün Önal’ın açış konuşması yapması için kürsüye davet edilmesi sırasında Akif Arslan ve arkadaşları tarafından gündeme alınması için bir önerge sunuldu. Önergeyi kısaca okuyan Divan Başkanı Ahmet Kolutek, öneride yeterli imza olmasına rağmen gündeme almadı ve Önal, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kendisinin son genel kurulu olduğunu ve bundan sonra aday olmayacağını açıklayan Ergün Önal, kısaca yaptıklarından bahsetti.

Gündem gereği yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının ayrı ayrı okunması, görüşülmesi ve ibrasına geçilirken; ibra sırasında divan başkanı Kolutek’in ‘Kurulları ibraya sunuyorum, kabul edenler’ ve ‘etmeyenler’ anonsu sonrası ‘Oy birliği ile kabul edilmiştir’ ifadesi üzerine muhalif grupta yer alan AS Vefa Kulübü Delegesi Akif Arslan, ‘Oy birliği ile değil, oy çokluğu ile başkan’ uyarısı üzerine de divan başkanı salonu kontrol ederek kurulların ibrasının oy çokluğu ile gerçekleştiğini söyledi. Daha sonra yapılan tüzük tadilatı ile yönetim kurulu sayısı, genel başkan dahil 14 kişiden 16 kişiye yine oy çokluğu ile kabul edilirken, gençlik komisyonu ile ilgili tüzüğe konulan yeni madde ise oy birliği ile kabul edildi.

İŞTE "BAŞKAN CEYHAN, ASKF BAŞKANI’NA SERT ÇIKTI!" HABERİ

Seçimler maddesi ile birlikte tartışma yeniden hararetlendi. Divan Başkanı Kolutek, mevcut başkan Ergün Önal’a söz hakkı verdi. Bunun üzerine kürsüye gelen Önal, delegelerden Akif Arslan’nın yönetim kurulu adayı olamayacağını ve delegeliğinin düşürülmesini istedi. Önal, “Biz nezaketen Akif Arslan’a delegelik verdik. Delegeliğinin düşürülmesini öneriyorum” açıklaması üzerine; cevap hakkını kullanan Arslan, divan başkanının müdahalelerine rağmen delegeliğinin tüzük gereği yasal olduğunu söyledi. Divan başkanına hitaben “Başkan, siz hangi kulübün delegesisiniz?” diye soran Arslan, divan başkanı Ahmet Kolutek’in “Ben delege değilim, temsilci değilim” cevabı üzerine de “Misafir divan başkanı olamaz, divan başkanının delegelerden oluşması gerekir” diyerek kongrenin geçersiz olduğunu iddia etti ve salonu terk etti.

Mevcut başkan Ergün Önal’ın muhalif listede yer alan bazı isimleri de aynı konumla itham etmesinin ardından seçimler için tek aday kaldı. Divan başkanı, ‘Seçimler gizli oy açık tasnif usulü yapılır’ amir hükmüne rağmen, seçimleri tek liste ve açık oyla yaptırdı. Yapılan oylamada Ergün Önal ve Ekibi, oy çokluğu ile yönetime getirildi. Muhalif grup listesinde yer alan AS Vefa Kulübü Delegesi Akif Arslan, genel kurulun iptali için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Arslan, üye kulüp listesinin ve delegelerin kendilerine verilmediğini de iddia etti.(KAYNAK: MARASPOSTA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326