Yargıtay Başkanı; Affa Karşıyım

Yargıtay Başkanı Cirit, "Kurumsal bir görüş olmamakla birlikte ben affa karşıyım." dedi.

Yargıtay Başkanı; Affa Karşıyım

Yargıtay Başkanı; Affa Karşıyım

Yargıtay Başkanı Cirit, "Kurumsal bir görüş olmamakla birlikte ben affa karşıyım." dedi.

27 Şubat 2019 Çarşamba 11:38

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2018 yılı faaliyetleri, yargı reformu kapsamındaki çalışmalar ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Kurumsal bir görüş olmamakla birlikte ben affa karşıyım." dedi.

Cirit, şöyle konuştu:

"Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Belki infaz sistemindeki cezaevinde kalma süresi yüzde 50'lere çekilebilir, daha adil bir çözüm olur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

senin gibi düşünenler yüzünden hapishaneler ve cezalar caydırıcı olmaktan çıktı. oysa en büyük yanlış bu infaz meselesinde. müebbed on yıla düşüyor, senin dediğin olur ise beşyıl. herkes istediği adamı öldürsün demek değilmi. bu kafa bizim kanunlarımızı idare ettiği sürece burnumuz boktan çıkmaz. adil çözüm diye sunduğu çare inşaAllah kendi başına bir bela geldiğinde bizzat sormak isterdim nasıl diye. oysa cezalar caydırıcı olmalı ki suç işlenmesine engel olsun.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326