Bir kamyon miğfer topladı! Hepsi savaş hatırası

Kahramanmaraş’ta, koleksiyoner ve antikacı Cahit Altıgöz savaşlarda Türk askerinin kullandığı bir kamyon çelik miğferi satın alarak dostlarına hediye ediyor.

Bir kamyon miğfer topladı! Hepsi savaş hatırası

Bir kamyon miğfer topladı! Hepsi savaş hatırası

Kahramanmaraş’ta, koleksiyoner ve antikacı Cahit Altıgöz savaşlarda Türk askerinin kullandığı bir kamyon çelik miğferi satın alarak dostlarına hediye ediyor.

22 Haziran 2017 Perşembe 15:39

Kentte, sıra dışı koleksiyonu ve tarihi eşyalara düşkünlüğü ile tanınan antikacı Cahit Altıgöz, savaşlarda Türk askerinin özel bir kask türü olarak kullandığı bir kamyon çelik miğferi ihale ile satın alarak evinin deposunda muhafaza ediyor. 

Babasının hediye ettiği kömürlü ütü sayesinde antikacılığa adım atan antika tutkunu, yaklaşık 5 bin adet miğfere gözü gibi bakıyor. Altıgöz miğferleri, isteyen dostlarına bedelsiz hediye ediyor.

Dekoratif malzeme olarak kullanılan miğfer ise üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen birçoğunda Türk bayrağının silinmediği görülüyor.

Türk askerinin taktığı miğferlerin eritilip yok olmasına gönlü razı olmayan Cahit Altıgöz, ihaleye girerek satın aldığı 5 bin adet miğferlerin her birinin bir yaşanmışlığının, bir hatırasının olduğunu ifade ediyor.

TAŞIMAK İÇİN KAMYON TUTTU

Miğferleri bir kamyon tutup evine taşıdığını söyleyen Altıgöz; “Tarihimizin hiçbir şekilde, hiçbir aşamasında yok olmaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Sayı olarak 5 bin civarıydı hatırladığım; çünkü büyük bir kamyonla getirdik buraya." dedi. 
Altıgöz miğferleri alış serüvenini ise şu ifadelerle anlattı: "Bu miğferleri ben ihale ile aldım. Bunların hiç birisinin yok olmasına gönlüm razı olmadı. Orijinal çelik miğferler bunlar. Bunları binlerce asker, binlerce Mehmetçik kullandığı için, her birinde bir yaşanmışlık, olduğu için satın aldım. Bunları getirdim, depomun en güzel yerinde muhafaza etmekteyim. Eşe, dosta, bu işi sevenlere, evinin en güzel köşesinde muhafaza edecek arkadaşlara hediye ediyorum. Tarihimizin hiçbir şekilde, hiçbir aşamasında yok olmaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Sayı olarak 5 bin civarıydı hatırladığım; çünkü büyük bir kamyonla getirdik buraya." 

Son Güncelleme: 22.06.2017 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326