Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’da ne yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz programı belli oldu. Meclis Başkanı ve Başbakan ile beraber hareket edecek olan Erdoğan’ın programına ziyaretlerle başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’da ne yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’da ne yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz programı belli oldu. Meclis Başkanı ve Başbakan ile beraber hareket edecek olan Erdoğan’ın programına ziyaretlerle başlayacak.

06 Temmuz 2017 Perşembe 11:51

15 Temmuz cunta girişiminin birinci yıldönümü yaklaşırken kutlama programları netleşmeye başladı. Türkiye genelinde her ilde düzenlenecek programlarla 15 Temmuz anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. İstanbul ve Ankara’da ‘Milli Birlik Yürüyüşleri’ düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz etkinliklerine kabir ziyaretleri ile başlayacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, Türkiye genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek. İstanbul ve Ankara'da "Milli Birlik Yürüyüşleri" gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anmalara kabir ziyaretleriyle başlayacak.

15 Temmuz kutlama programları 15 Temmuz itibariyle başlayacak. Erdoğan, darbenin seyrini değiştiren Kahramanmaraş asıllı Niğde Nüfusuna kayıtlı şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret edecek. Bunun yanı sıra şehit Abdullah ve Erol Olçok’un kabrini de ziyaret edecek olan Erdoğan mezarlarında dua okuyacak. Bu programda Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek.

MECLİS’TE ÖZEL OTURUM

15 Temmuz günü Meclis’te saat 13:00’te özel oturum düzenlenecek. Bu programda Erdoğan konuşma yapmayacak, 4 siyasi partiden isimler konuşacak. Törende komuta kademesi tam tekmil hazır bulunacak.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mecliste düzenlene törenin ardından İstanbul’a gidecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki törende köprünün Anadolu yakasına yapılan anıtın açılışını yapacak. Erdoğan bu törenin ardından Ankara’ya geçecek.

ANKARA YÜRÜYÜŞÜ SIHHİYE’DEN START ALACAK

Ak Parti’nin öncülük edeceği yürüyüşte STK ve halk Sıhhiye’den Milli Birlik için yürüyecek. Yürüyüşün son bölümünde yer alacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in bombalandığı saatte konuşma gerçekleştirecek.

MARMARİS’E BAĞLANACAK

Erdoğan 15 Temmuz’da ağır şekilde bombalanan Gölbaşı Özel Harekat’ı, Ankara Emniyet’i, Kahramankazan ve Akıncı üssünün yanı sıra Marmaris’te istirahat ettiği otele telekonferans ile bağlanarak konuşma yapacak.

SABAH NAMAZI’NI MİLLET CAMİİ’NDE KILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm bu etkinliklerin ardından Demokrasi Nöbetine katılarak yanında bulunan kişilerde Millet Camiinde sabah namazını eda edecek. Erdoğan daha sonra Beştepe Külliye’sindeki anıtın kurdelesini kesecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ila 15 Temmuz arasındaki etkinliklerdeTOBB, SETA ve diğer STK’ların düzenleyeceği etkinliklere de katılacak.

Son Güncelleme: 06.07.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326