Ejder Kaykusuz; “2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan edeceğiz”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, başkan olması durumunda 2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan edeceklerini açıkladı.

Ejder Kaykusuz; “2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan edeceğiz”

Ejder Kaykusuz; “2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan edeceğiz”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ejder Kaykusuz, başkan olması durumunda 2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan edeceklerini açıkladı.

18 Mart 2019 Pazartesi 19:30

İlçedeki turizm potansiyelinin varlığını yenileyen Ejder Kaykusuz, “Zaten 2023 yılı EXPO fuarı yapılacak, bu büyük bir fırsat, bizim desteklediğimiz bir projedir. Bizim amacımız Germenicia müzesini de 2022’ye hazırlayıp 2023 EXPO fuarını da yetiştirmektir.” Dedi.

Göreve geldiğinde 5 yıllık bir plan hazırlayıp sorunları bu plana göre çözeceklerini anlatan Kaykusuz; “31 Mart Seçimlerinde vatandaşlarımız Dulkadiroğlu belediyemize beni seçerse 5 yıllık bir plan yapacağız. İlk 3 yılda, 6 ayda Aksu ve Erkenez çayındaki kirliği bitireceğiz. 2 yılın sonunda atık su arıtma tesisini kuracağız. 3 yıl içerisinde Germenicia antik kentini gün yüzüne çıkartacağız. Son yılda ilçemizin refah içerisinde yaşamasını sağlayacağız. 5 yıl sonunda kesinlikle vatandaşımızın yanına oy istemek için gitmeyeceğim. Zaten onları farkı göreceklerdir. Yeni bir model geliştireceğim ve bizim bu modelimiz Türkiye’ye örnek olacak.” Diye konuştu.

Germenicia mozaiklerini yapılacak bir kazı ile gün yüzüne çıkartıp müzede sergileyeceklerini anlatan Kaykusuz; “Şanlıurfa’da 2019 yılı Göbekli tepe yılı ilan edildi. Çok büyük bir turizm potansiyeli kazandırıldı ve Urfa Türkiye’de büyük bir heyecan yarattı. Biz başkan seçilirsek hedefimiz 2022 yılını Dulkadiroğlu Germenicia yılı ilan etme projemiz var. Dünya turizmini buraya yönlendireceğiz. Urfa’daki eserler bizim Germenicia zenginliğimizden daha kapsamlı değil. Germenicia’da 2 bin yıllık tarihi zenginlik var. burayı dünya turizm envanterine koyabilirsek Kahramanmaraş’ı tarihinde görmediği bir şekilde turizm merkezine dönüştürebiliriz. Bunun örneği yanı başımızda Gaziantep’te var. Zeugma toplam 200 metrekaredir ama Germenicia yaklaşık 2 bin metrekare olarak tahmin ediliyor. Güzel bir kazı çalışmasıyla bu mozaik müzede sergilenecek ve Kahramanmaraş’ımızı dünyanın en iyi ekonomisine taşıyabiliriz. Zaten 2023 yılı EXPO fuarı yapılacak, bu büyük bir fırsat, bizim desteklediğimiz bir projedir. Bizim amacımız Germenicia müzesini de 2022’ye hazırlayıp 2023 EXPO fuarını da yetiştirmektir.” İfadelerini kullandı. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326