ABD’li danışmanlar kampı ziyaret etti

Amerika’dan gelen danışman heyeti Kahramanmaraş’ta Kurulu bulunan Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezini ziyaret etti.

ABD’li danışmanlar kampı ziyaret etti

ABD’li danışmanlar kampı ziyaret etti

Amerika’dan gelen danışman heyeti Kahramanmaraş’ta Kurulu bulunan Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezini ziyaret etti.

14 Eylül 2017 Perşembe 12:16

ABD Kongre Üyesi Danışmanlarından oluşan 10 kişilik bir heyet Kahramanmaraş geçici barınma merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyeti konteynerde AFAD ekibi karşıladı. Konteyner toplandı salonunda yaklaşık 2 saat Amerikan heyetine yatırım ve hizmetleri anlatan İl Afat ve Acil Durum Müdürü Zafer Özcan, daha sonra heyete konteynerkenti gezdirdi. 

ABD Kongre üyesi danışmanları Janiel Chantae Slowly ile beraberindeki heyet bugün barınma merkezindeki Kreş, sosyal tesisler, hastane ve çift katlı konteynerlerde incelemelerde bulundu. ABD heyeti ayrıca bir Suriyeli aileyi de ziyaret etti. ABD Kongre Üyesi danışmanlarından Janiel Türkiye’nin Suriyeliler’e yönelik yaptığı çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduklarını, Türkiye’nin yapmış olduğu insani yardım faaliyetlerinin takdir edildiğini ve buradaki zengin hizmetlerin Amerika’ya örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. ABD heyeti, Konteyner Kentindeki incelemelerini tamamladıktan sonra barınma merkezinden ayrıldı. 

ABD Kongre Üyesi Danışmanı Janiel, barınma merkezinde kadınların da muhtar seçildiğini öğrenince “Bir kadın olarak aslında kadınların hem global ölçekte hem Türkiye’de (kamplarda) bu seçimler sayesinde işte karar alıcı konuma gelmelerinin çok kuvvet veren ve çok pozitif bir gelişme olduğunu düşünüyorum.” dedi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326