Ev sahiplerine iyi haber, Bu sistem kira parasını garanti altına alıyor

Emlak sektöründe yeni bir vizyon geliştiren Trink Garanti Gayrimenkul, ev sahipleri ile kiracı arasında Avrupa ülkelerinde uygulanan sistemi Kahramanmaraş’a getirdi.

Ev sahiplerine iyi haber, Bu sistem kira parasını garanti altına alıyor

Ev sahiplerine iyi haber, Bu sistem kira parasını garanti altına alıyor

Emlak sektöründe yeni bir vizyon geliştiren Trink Garanti Gayrimenkul, ev sahipleri ile kiracı arasında Avrupa ülkelerinde uygulanan sistemi Kahramanmaraş’a getirdi.

01 Aralık 2017 Cuma 14:38

Firma bu sistem sayesinde, kentteki konut sahiplerine Ray Sigorta Garantisiyle kira garantisi veriyor. Bünyesinde Garanti Sigorta Acenteliğini de barındıran firma uygulamaya koyduğu hizmet ile ev sahipleri ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar son bulacak.

Sistemin işleyişiyle ilgili bilgi veren Trink Garanti Gayrimenkul Şirket Müdürü Veysi Özge, mülk sahiplerinin mağduriyetlerini ortadan kaldırdıklarını söyledi. 

Özge; “Trink Garanti Gayrimenkul, mülk sahiplerinin yaşamış olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için Ray Sigortanın çıkarttığı bir sistem. Bizde Kahramanmaraş’ta bu hizmeti halkımızın hizmetine sunuyoruz. Mağduriyetlerin giderilmesi için resmi olarak işlemleri poliçelendirerek yapıyoruz.” dedi. Kahramanmaraş haberleri artık Anadolu Press'te.

AVRUPADAKİ SİSTEMİ KAHRAMANMARAŞ’A GETİRDİ

Emlak sektöründe yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak kira garantisi sağlayan sistemi kente getirdiğini anlatan Özge; “Çevremizde mülk sahiplerinin mağduriyetlerine çok defa şahit oldum. Ray sigortanın çıkartmış olduğu bu sistem bize yol gösterdi. 2017 yılı içerisinde Trink Kira Sigortası bölge bayili olarak faaliyetlerimize başladık. En önemli hizmetimiz mülk sahiplerinin mağduriyetini gidermek. Toplu mülk sahibi olan kişileri bir nevi bize yetki devri yaparak sorunlarla kendileri ilgilenmeyecekler. Oturdukları yerden paralarını alacaklar. Tüm işlemleri mülk sahipleri adına biz yapıyoruz.” diye konuştu.

“KİRA PARASI GARANTİ ALTINDA”

Hizmet bedeliyle ilgili konuşan Özge şunları söyledi: “Hizmet ücretlendirmemiz, bir aylık kira bedelinin yüzde 65’i ile, bir yılık kira bedelini garanti altına alıyoruz. Bunun yanında elektrik, su, doğalgaz, kapıcı aidatları, yönetim giderleri ve kiracı tahliyesinden kaynaklanan hukuki masraflar da dahil tüm masraflar bu alınan ücretin içerisinde yer alıyor. Biz kiraya verip komisyonu aldıktan sonra, mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanacak sorunlarda kenara çekilmiyoruz. Aksine yaşanabilecek sorunların hepsinde kiracı ile biz muhatap olup, mülk sahibinin haklarını savunuyoruz. Bunu yapmak içinde almış olduğumuz komisyonu ücretinin yüzde 65’inin takip masrafı olarak harcıyoruz.”

Şirketin ev sahiplerine nasıl kira garantisi sağladığı ile ilgilide bilgi veren Özge; “Mülk sahibi kirasını alamadığı zaman bize gelerek sigorta poliçesinin devreye alınması talebinde bulunuyor. Bizde avukatlar aracılığı ile yasal prosedürleri uyguluyoruz. Ücret talebinde bulunmadan 15-20 gün gibi kısa süre içerisinde kiracı tahliye edilene kadar düzenli olarak kişinin hesabına kira bedeli yatıyor. Böylece vermiş olduğumuz hizmet çerçevesinde müşterimizin kira parasını garanti altına almış oluyoruz.” ifadelerini kulandı.

BAYİLİK VERİLECEK 

Özge, bu uygulamanın AB ülkelerinde 40 yıldır uygulandığını, Türkiye’de ise yeni başladığını belirtti. Kira Garanti sistemini Kahramanmaraş’ta bir kültür haline getireceklerini kaydeden Özge, Kahramanmaraş halkın sistemi benimsemesiyle il ve ilçe merkezlerinde alt bayilikler vereceklerini sözlerine ekledi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 05.07.2018 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326